NOVI PROJEKT

Dejan Grepo osmislio je TAPCARD digitalne beskontaktne posjetnice, papirnate šalje u zaborav

Korisnik kojemu ste podijelili svoje informacije jednim klikom može pospremiti sve vaše informacije u imenik mobitela, ističe Grepo
Dejan Grepo
 Paun Paunovic/Cropix/SPECIJAL SD

Nakon niza uspješnih projekata koje je kreirao ove godine, poput online web platforme CroCare i mobilne aplikacije "Plaja – Beach Finder", iz webLaba Dejana Grepe u prostoru Sveučilišnog tehnološkog parka SPINIT u Splitu, izašao je potpuno novi proizvod, koji će kako je uvjeren njegov autor, zasigurno poslati papirnate posjetnice u zaborav. Dejan Grepo osmislio je TAPCARD digitalne beskontaktne vizitke i više je nego zadovoljan prvim reakcijama korisnika.

"TAPCARD posjetnice funkcioniraju na način da vlasnik kartice registrira svoj profil na našem Cloudu , a svoj profil može mijenjati po potrebi tako da digitalna vizitka/posjetnica može služiti za neograničene mogućnosti dijeljenja podataka kao i kontakt informacija”, pojašnjava Dejan Grepo pokazujući nam na mobitelu što sve sadržava i kako se sve mogu mijenjati podaci na profilu korisnika.



“Kada našu TAPCARD karticu prislonite na mobitel osobe kojoj želite podijeliti svoje podatke automatski se toj osobi na mobilnom uređaju otvara Vaš profil sa svim informacijama koje želite podijeliti”, informira autor ove digitalne posjetnice.

"Isto tako kada vlasnik kartice na svome profilu doda neke dodatne informacije ili npr. postavi webshop automatski se to promijenilo i na kartici te prilikom sljedećeg kontakta kartice i mobitela osobe kojoj želite podijelit informacije vidljive su sve informacije koje ste promijenili u tom trenu", pojašnjava nadalje.

Napominje kako osoba kojoj želite podijeliti vaše kontakt informacije ne mora instalirati nikakve dodatne aplikacije niti koristiti kameru radi skeniranja QR koda na svom mobilnom uređaju, dovoljno je da otključa mobilni uređaj a vi prislonite karticu.

"Korisnik kojemu ste podijelili svoje informacije jednim klikom može pospremiti sve vaše informacije u imenik mobitela", ističe Grepo.

Dodaje kako su neograničene mogućnosti za dizajn po potrebi korisnika. Na vizitku se, osim osnovnih kontakt informacija, može postaviti Web Shop, galeriju, karte, radno vrijeme, navigaciju itd, bez ikakvog potrebnog znanja o programiranju i web dizajnu.
"Odaziv korisnika je veći nego što smo očekivali te već sada u početku imamo narudžbe od državnih institucija, odvjetničkih ureda, tv kuća kao i privatnih korisnika", zadovoljan je Dejan Grepo.

Primjer je ovo digitalizacije na djelu. Digitalna transformacija jedan je od glavnih prioriteta EU-a. Kako je istaknuto na portalu Europskog parlamenta tehnologije mogu pomoći u optimizaciji proizvodnje, smanjenju emisija i otpada, jačanju konkurentskih prednosti poduzeća i pružanju novih usluga i proizvoda potrošačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 11:13