Karte koje ožive

'Naš je Akirafirefox.com među tri posto najposjećenijih trgovina na Shopifyu'

Davor Bestić, vlasnik aplikacije 4D Magical Animals
 Damir Krajač / CROPIX

Napokon možemo djetetu bezbrižno dati mobitel u ruke, jedan je od komentara korisnika novog edukativnog i na tržištu jedinstvenog proizvoda namijenjenog djeci, koji ga u nekoliko riječi gotovo savršeno opisuje.
Riječ je o aplikaciji 4D Magic Animals tvrtke AkiraFirefox, koja predstavlja interaktivni način učenja stranih jezika i zanimljivosti o životinjskom svijetu kombinacijom fizičkih igraćih karata i aplikacije na mobilnom telefonu. U setu dolaze 23 karte s likovima životinja koje, gledane kroz aplikaciju, "ožive" uz pomoć 4D projekcija te se odabirom jezika (hrvatski, engleski ili njemački) može čuti njihov naziv na pojedinom jeziku, zvuk kojim se glasaju, ali mogu se doznati i zanimljivosti o svakoj od njih.


Iako je aplikacija u prodaji tek mjesec dana, njezin idejni začetnik Davor Bestić kaže da je već nadmašila očekivanja.
- Reakcije kupaca su pozitivne, što se može vidjeti po recenzijama na Googleu i Apple Storeu, a i javljaju se oduševljeni roditelji. Jedne od mnogih zadovoljnih kupaca su i poznate voditeljice i mame Mirna Maras Batinić i Nevena Rendeli, a s pozitivnim povratnim informacijama obraćaju nam se i stručnjaci, škole stranih jezika i vrtići. Najzanimljivije je to što se napravio cijeli mali 'hype' na društvenim mrežama i naši kupci svakodnevno dijele videozapise i slike kako se igraju i uče s djecom pomoću našeg proizvoda - oduševljeno govori Bestić.

Damir Krajač / CROPIX
Aplikacija 4D Magical Animals

No, kako ide prodaja i koliko je u aplikaciju uloženo, ne želi otkriti. Samo kratko kaže da je investicija u ovakvu "priču" prilično velika i potrebno je puno radnih sati.
- Naš web shop Akirafirefox.com među tri je posto najposjećenijih trgovina na Shopifyu, najvećoj web shop platformi na svijetu, otvorenih isti tjedan kada i mi - ponosno dodaje "otac" aplikacije, koji je sredinom travnja prošle godine radio na jednom poslovnom projektu u središnjoj Aziji i tamo se slučajno susreo s IT tvrtkom čija je specijalnost izrada 3D modela i animacija. Upravo je u suradnji s njima razvio ovu aplikaciju.

Damir Krajač / CROPIX
Aplikacija 4D Magical Animals

Već radi i na novom projektu, koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem proljeća. No, ovaj će put aplikaciju izrađivati u suradnji s jednom domaćom IT tvrtkom, pa će se - to posebno naglašava - raditi o kompletno hrvatskom proizvodu: od idejnog do tehničkog dijela.
- Napravit ćemo neke dodatke, gdje će naši najmlađi moći naučiti još više vrijednih informacija, a pritom se još bolje zabaviti - jedino je što za sada otkriva Bestić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:25