Goran Šebelić / HANZA MEDIA
Ulaganje u budućnost

Najveći proizvođač kartonske ambalaže u Hrvatskoj kreće s investicijskim ciklusom

Investicija je usmjerena u nabavu i instalaciju modernog stroja za tisak s osam boja
Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2020. 17:46

AR Packaging Croatia iz Kanfanara u kolovozu kreće u novi investicijski ciklus, priopćio je u ponedjeljak taj najveći proizvođač komercijalne kartonske ambalaže u Hrvatskoj i regiji.

Investicija je usmjerena u nabavu i instalaciju modernog stroja za tisak s osam boja, segmentnim lakom i UV tehnologijom. To će povećati učinkovitost procesa i kapacitete, kaže direktor AR Packaginga Croatia Enis Kancelir.

Dodaje kako je cilj u sljedećem razdoblju rasti za više od 20 posto.

Ističe da je s pojavom koronavirusa porasla potreba za sigurnim i higijenskim pakiranjem.

"Sigurno i higijensko pakiranje može spasiti živote tijekom krize poput pandemije koronavirusom, a svojim visokim standardima moderna industrija ambalaže kvalificirana je da nudi kutije i kompletnu paletu proizvoda koji pomažu u ograničavanju širenja pandemije. Glavni je prioritet za ambalažnu industriju i dalje isporučivati optimizirano pakiranje", rekao je Kancelir.

AR Packaging Croatia, bivša Istragrafika iż Kanfanara, članica je AR Packaging Grupe, jedne od vodećih europskih grupa u sektoru ambalaže s neto prodajom većom od 900 milijuna eura, 5.500 zaposlenih i 28 tvornica u 13 zemalja.

Tvrtka u Kanfanaru zapošljava više od 130 zaposlenika i svoje proizvode izvozi u više od deset europskih zemalja.

U 2019. godini ostvarila je rast proizvodnje od sedam posto te preradila više od osam tisuća tona kartona, kaže se u priopćenju.

"Otežano poslovanje zbog pandemije Covida -19 odrazilo se djelomično i na našu tvrtku, a prvenstveno se to osjetilo kod kupaca iz konditorske i kozmetičke industrije", navodi se.

Linker
16. travanj 2021 08:15