GRADONAČELNIK.HR

Preko 70 gradova i općina natječe se u izboru za Najljepši advent: ove godine se bira u četiri kategorije

U izboru sudjeluju 53 grada i 19 općina iz svih krajeva Hrvatske i svih županija

Advent u Zadru

 Jure Miskovic/Cropix

Krenuo je još jedan, drugi po redu, izbor za Najljepši advent gradonačelnik.hr-a koji se ove godine provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. U izboru sudjeluju 53 grada i 19 općina iz svih krajeva Hrvatske i svih županija. Najviše advenata je iz Primorsko-goranske županije - čak 13, Slavoniju predstavlja 15 advenata iz svih pet slavonskih županija, Dalmaciju njih 12, Istru šest… Svi oni natječu se za titulu najljepšeg adventa u četiri kategorije – kategoriji malih, srednjih i velikih gradova te kategoriji općina.

‘Prvi izbor za najljepši advent kojega smo organizirali prošle godine postigao je fantastične rezultate - slike 44 adventa, koliko je sudjelovalo u izboru, vidjelo je preko 1,3 milijun korisnika FB-a, a priču o izboru i pobjednicima pratili su i prenosili gotovo svi mediji. Time smo nadmašili sva očekivanja i ispunili glavni cilj – promociju i predstavljanje adventskih destinacija iz čitave Hrvatske široj javnosti. Izuzetno smo ponosni što su to prepoznali i u Ministarstvu turizma i ove se godine uključili kao pokrovitelji projekta, što ga diže na još višu razinu. Vidljivo je to i iz samog broja prijava kojih je ove godine gotovo dvostruko više nego lani, pa ove godine imamo još bogatiji i ljepši izbor i očekujemo još veći angažman i širenje ove pozitivne priče. Pozivamo stoga i ovim putem sve građane da posjete FB stranicu gradonačelnik.hr-a gdje imaju jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti i uživati u slikama ovako velikog broja zaista prekrasnih advenata, te da svojim lajkovima i sherovima podrže svoje favorite i pomognu im da postignu što bolji rezultat‘, ističe urednica gradonačelnik.hr-a Marija Pulić Drljača.

Titulu najljepšeg adventa u našem drugom izboru brane Osijek, koji je prošle godine trijumfirao među gradovima, te Općina Jasenice koja je odnijela pobjedu u kategoriji općina.

Osijeku konkuriraju i za titulu najljepšeg adventa u velikim gradovima bore se Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ‘bore se‘ Đakovo, Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Poreč, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci.

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova natječu se, pak, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja.

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama su, pak, općine Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Kršan, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica.

Izbor se provodi na Facebook stranici gradonačelnik.hr na kojoj se može glasati do 5. siječnja u podne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:42