NAPREDNO STRUKOVNO OBRAZOVANJE

Projekt Zagrebačke županije: Regionalni centar kompetentnosti Industrija 4.0

Vrijednost projekta je 15,531.879,87 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 10,569.325,97 eura, dok su vlastita iznosila 4,962.553,90 eura

Regionalni centar kompetentnosti Industrija INDUSTRIJA 4.0

Regionalni centar kompetentnosti Industrija 4.0 projekt je koji je prijavila Zagrebačka županija unutar kategorije Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Provodio se od svibnja 2020. godine do prosinca 2023. godine, a vrijednost mu je bila 15,531.879,87 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 10,569.325,97 eura, dok su vlastita iznosila 4,962.553,90 eura.

Sagrađena su i opremljena tri centra izvrsnosti u strukovnom obrazovanju na tri lokacije - Srednja strukovna škola Velika Gorica strukturira se kao Centar izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i aditivne tehnologije, Srednja strukovna škola Samobor strukturira se kao Centar izvrsnosti za senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije, a Srednja škola Dugo Selo kao Centar izvrsnosti za robotiku.

image

Regionalni centar kompetentnosti Industrija INDUSTRIJA 4.0

Projektom je tako kreirano središte tehnološke, pedagoške i andragoške izvrsnosti u sektoru strojarstva za područje Zagrebačke županije, susjednih županija i šire okruženje koji svojim obrazovnim i stručnim programima učenja temeljenih na radu potiču i podupiru inovativnost, razvoj i primjenu digitalnih proizvodnih tehnologija s ciljem bržeg gospodarskog i svekolikog razvoja Zagrebačke županije i Republike Hrvatske u cjelini.

image

Regionalni centar kompetentnosti Industrija INDUSTRIJA 4.0

Osim gradnje i opremanja sva tri centra najsuvremenijom opremom, alatima i tehnologijama, RCK osigurava relevantno strukovno obrazovanje i osposobljavanje s osobitim naglaskom na provedbi učenja temeljenog na radu, inovacijama i potrebama tržišta rada.

image

c c

Razvijeno je zanimanje specijalist 3D tehnologija, modernizirano je osam redovnih programa obrazovanja, izrađeno je 10 individualiziranih programa za učenike s teškoćama, 10 individualiziranih programa za osobe s invaliditetom (OSI), izrađeno je šest programa obrazovanja odraslih, osnovan je karijerni centar na razini RCK Industrija 4.0 itd.

image

Regionalni centar kompetentnosti Industrija INDUSTRIJA 4.0

Nositelj projekta bila je Srednja strukovna škola Velika Gorica, partneri Srednja strukovna škola Samobor, Srednja škola Dugo Selo i Zagrebačka županija, a suradnici Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Zagreb, tvrtke TEH-CUT d.o.o., ALAS-INFO d.o.o. i Sveučilište u Zagrebu - Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:19