SIGURNOST

Projekt Virovitičko-podravske županije: Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje

Ukupna vrijednost projekta je 1.329.337,88 eura, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 969.491,06 eura te nula vlastitih sredstava

Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje

Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje predložen je projekt u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici od strane VIDRA-e - Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Provodio se od studenoga 2020. godine do svibnja 2023. godine. Ukupna je vrijednost projekta 1.329.337,88 eura, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava je 969.491,06 eura te nula vlastitih sredstava.

Virovitičko-podravska županija bila je nositelj projekta, a partner Udruga S.O.S. - savjetovanje, osnaživanje, suradnja.

Rekonstrukcijom i opremanjem skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji riješen je problem nepostojanja adekvatnog prostora za ostvarenje njihove sigurnosti, smještaja i osnaživanja na području Virovitičko-podravske županije. Rekonstrukcijom objekta socijalne namjene osigurani su smještajni kapaciteti za 11 krajnjih korisnika, od kojih su dva smještajna kapaciteta prilagođena osobama s invaliditetom.

image

Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje

Zadovoljstvo korisnika zajamčeno je radom dodatno educiranog i osposobljenog stručnog kadra koji žrtvama nasilja u obitelji pruža kvalitetnu uslugu podrške, savjetovanja i osnaživanja te zadovoljenim svim životnim uvjetima koji će im pružiti sigurnost kao osnovni preduvjet za samostalno donošenje odluka vezanih za vlastitu budućnost, kao i za budućnost vlastite djece.

image

Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje

image

Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje

Projekt ima pozitivan utjecaj na sadašnje i buduće krajnje korisnike, kao i na neizravne skupine koje čine stanovništvo s područja županije i susjednih županija te opću javnost.

- Ovim projektom i naša Županija će osigurati smještaj za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji jer, nažalost, ovaj oblik nasilja nije nepoznanica i rijetka pojava, već nešto s čime se svakodnevno suočavamo i pokušavamo smanjiti raznim aktivnostima pomoći i podrške kroz medije i institucije, ali trebat će vremena da se vide značajniji pomaci, a za to vrijeme će se ovim projektom riješiti problem pomoći i zbrinjavanja žena i djece žrtava nasilja u najkraćem vremenu - rekao je župan Igor Andrović prilikom otvaranja centra.

image

Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:23