TURIZAM NOVE GENERACIJE

Projekt Varaždinske županije: Spoj aktivnog turizma i napredne tehnologije - [email protected]

Vrijednost projekta bila je 1.577.342,92 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 1.340.741,33 eura

Centar za posjetitelje u Varaždinu

Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. projekt je koji je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije prijavila u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji.

Provoditi se počeo u siječnju 2021. godine i završio u svibnju 2023. godine. Vrijednost projekta bila je 1.577.342,92 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava bio je 1.340.741,33 eura, dok su vlastita iznosila 236.601,59 eura.

Nositelj projekta bila je Varaždinska županija, a partneri Turistička zajednica Varaždinske županije, mađarski grad Csurgó, kao i tamošnje Sveučilište Pannonia Nagykanizsa kampus.

image

Centar za posjetitelje u Varaždinu

Uspostavom modernih centara za posjetitelje u Varaždinu (Hrvatska) i Csurgóu (Mađarska), opremljenih najmodernijom informatičkom i komunikacijskom tehnologijom, te razvojem turističke aplikacije za pametne uređaje, koja se temelji na procesu igrifikacije i proširenoj stvarnosti, razvijeni su moderni alati za promociju kulturne i prirodne baštine ruralnih područja na atraktivan i interaktivan način, a koji su u potpunosti prilagođeni potrebama nove generacija posjetitelja.

image

Centar za posjetitelje u Varaždinu

U sklopu projekta organizirana je međunarodna konferencija pod nazivom "Suvremene IT tehnologije i njihove primjene u turizmu" kojom se u projektu poticala i suradnju s dionicima u turizmu iz Mađarske, te razmjena znanja i iskustva s IT stručnjacima i akademicima. Dodatno, organizirani su različiti seminari te čak po dva trening-ciklusa sa svake strane granice da bi se dodatno motiviralo vlasnike/upravitelje baštine te pružatelje turističkih usluga za valorizaciju baštine te modernizaciju turističke ponude pograničnog područja.

image

Centar za posjetitelje u Varaždinu

Kroz projekt je ujedno izrađena baza vlasnika/upravitelja kulturne i prirodne baštine te je napravljena analiza potencijala korištenja postojeće baštine projektnog područja u turističke svrhe.

Uspostava centara za posjetitelje i lansiranje aplikacije za pametne uređaje pridonijeli su povećanju broja posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:23