CREATIVE@CBC

Projekt Sisačko-moslavačke županije: Spajanje kreativne i tradicionalne industrije

Ukupna vrijednost projekta bila je 595.214 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 505.931,90 eura, a vlastita su iznosila 89.282,10 eura

Radionice i meet-up eventi projekta CREATIVE@CBC

Development of Cross-Border Cooperation Network of Creative Industries (CREATIVE@CBC) prijavljen je u izbor za najbolji projekt EU unutar kategorije doprinosa prekograničnoj suradnji. Provodio se je od lipnja 2020. godine do kraja svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost bila mu je 595.214 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 505.931,90 eura, a vlastita su iznosila 89.282,10 eura.

Kroz projekt je omogućeno spajanje kreativne i tradicionalne industrije. Naime, u Sisačko-moslavačkoj županiji tradicionalna industrija i dalje je najveći generator prihoda, ali je spora, troma, zastarjela - cilj je bio modernizirati je upotrebom novih alata ICT industrije i pritom ostvariti visoke razine dodane vrijednosti, a pripadnicima ICT industrije istovremeno dati priliku za stjecanje iskustva i zaradu.

image

Radionice i meet-up eventi projekta CREATIVE@CBC

Prvo su se radila mapiranja kreativne i tradicionalne industrije i dobiven je presjek stanja obje industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji. Slijedile su radionice i meet-up eventi na kojima su pripadnici obje industrije ostvarili prve kontakte i dali sugestije za razvoj suradnje obje industrije, zatim edukacije i tzv. treninzi trenera u područjima za koja su se pokazala najkorisnijim krajnjim korisnicima. Ideja je bila stvoriti tzv. pool stručnjaka koji će nastaviti održavati edukacije u prostorima novostvorenih kreativnih centara nakon što se projekt završi. Paralelno s tim radilo se je na izradi web alata - web stranice koja je spajala pripadnike i jedne i druge industrije - kreativci su na stranici ponudili svoje usluge i na taj način postali lako dostupni pripadnicima tradicionalne industrije koji će za napredak svog poslovanja moći vrlo jednostavno naći stručnjake iz pojedinih područja, za jednokratne poslove, a da ne moraju zapošljavati stručnjake u svojim poslovnim subjektima. Nakon svega odrađen je pilot-projekt - kokreacijski program - u kojem je testirana novonastala suradnja kreativne i tradicionalne industrije kao i novonastali kreativni centri.

image

Radionice i meet-up eventi projekta CREATIVE@CBC

Nositelj projekta bila je Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD" Prijedor, a partneri RRA SIMORA d.o.o. & Asocijacija Za demokratski prosperitet - Zid.

image

Radionice i meet-up eventi projekta CREATIVE@CBC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:19