MODERNI SAJAMSKI PROSTOR

Projekt Osječko-baranjske županije: Zgrada 1. Gospodarskog centra u Osijeku

Ukupna vrijednost projekta je 10,078.672,89 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 7,212.343,74 eura, a vlastita su iznosila 2,866.329,15 eura

Zgrada 1. Gospodarskog centra u Osijeku

Gradnju Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku prijavila je u izbor Razvojna agencija Osječko-baranjske županije unutar kategorije Doprinos poduzetništvu. Projekt se provodio od ožujka 2021. do rujna 2023. godine. Osječko-baranjska županija bila je nositelj projekta, a Grad Osijek partner.

Ukupna vrijednost projekta je 10,078.672,89 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 7,212.343,74 eura, a vlastita su iznosila 2,866.329,15 eura.

image

Zgrada 1. Gospodarskog centra u Osijeku

U sklopu projekta sagrađen je multifunkcionalni objekt mješovite namjene, površine gotovo 5000 četvornih metara. Projektiran je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt ima dvije etaže. Sam izložbeni prostor je smješten u prizemlju i uz njega se nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke, prezentacije te druga događanja i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

Zgrada 1. sajamski je prostor koji omogućava poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima da izlože i komercijaliziraju svoje proizvode, nađu nova tržišta i strateške partnere.

image

Zgrada 1. Gospodarskog centra u Osijeku

Odmah nakon otvaranja Zgrade 1. Gospodarskog centra uslijedilo je višestruko povećanje broja sajamskih manifestacija koje se organiziraju na godišnjoj razini, uz napomenu kako se otvorila mogućnost za održavanje događanja koja dosad zbog nedostatka adekvatnog prostora nisu mogla biti organizirana. Osim većih sajamskih manifestacija, organizirani su brojni susreti poduzetnika. Sve to potiče suradnju između poduzetnika regije, Hrvatske, EU i šire razmjenom ideja, uspostavljanjem poslovnih kontakata i otvaranjem novih tržišta.

image

v v

Gospodarski centar osigurava novu poslovnu infrastrukturu koja podiže gospodarsku vidljivost regije i unapređuje poduzetničku klimu, omogućava razvoj novih proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, razvoj usluga poduzetničkih potpornih institucija za mala i srednja poduzeća te razvoj mreže poslovnih komunikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:19