DOPRINOS OBRAZOVANJU

Projekt Osječko-baranjske županije: Regionalni centar kompetentnosti ELPROS (II)

Ukupna vrijednost projekta bila je 5,720.693,06 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 5,436.291,67 eura

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS projekt prijavila je Razvojna agencija Osječko-baranjske županije unutar kategorije Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Provodio se od ožujka 2020. do kraja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 5,720.693,06 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava je 5,436.291,67 eura. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Anketirajući poslodavce koji djeluju u području elektrotehnike i računalstva, saznalo se koje su njihove stvarne potrebe te što bi trebalo uvrstiti i modificirati u obrazovnom programu, a samim time i koju opremu treba nabaviti za provođenje kvalitetne praktične nastave i učenja temeljenog na radu te koje formalne i neformalne programe obrazovanja odraslih treba razviti.

Sukladno potrebama tržišta rada razvijeni su novi programi usavršavanja i osposobljavanja odraslih. Riječ je o usavršavanju za specijalistu za automatizaciju i pogonsku tehniku, usavršavanje za poslove Backend developera, za poslove Devops specijalista, Frontend developera, za poslove Tester softvera, specijalist/specijalistica za računalne mreže te usavršavanje za primjenu tehnologije ulančanih blokova i kriptovaluta. Kod osposobljavanja odraslih izrađeni su programi za osposobljavanje pomoćnika u izvedbi električnih instalacija, u montiranju elektroničkih komunikacija te osposobljavanje servisera kućanskih aparata.

Nabavljena je nova oprema za potrebe obrazovanja učenika i nastavnika kao i kombi vozilo za prijevoz specijalizirane/edukativne opreme do partnerskih škola te ostalih strukovnih škola u regiji u svrhu provedbe programa obrazovanja odraslih i edukacije nastavnog osoblja u navedenim strukovnim školama.

Za partnersku strukovnu ustanovu Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice nabavljena je i isporučena specijalizirana oprema za područje projektiranje i izrada prototipa elektroničkih sklopova, a za partnersku strukovnu ustanovu Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci specijalizirana oprema za područje industrijske robotike.

Projekt je obuhvatio čak 534 učenika strukovnog obrazovanja, a 153 nastavnika pružena je podrška kroz obrazovne aktivnosti.

Nositelj projekta bila je Elektrotehnička i prometna škola Osijek, a partneri Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, Hrvatska gospodarska komora, Ato d.o.o. i Mono d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:04