ULAGANJE U BUDUĆNOST

Projekt Osječko-baranjske županije: Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

Ukupna vrijednost projekta bila je 3.974.025,68 eura, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3.914.744 eura

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS projekt je koji je Razvojna agencija Osječko-baranjske županije prijavila dva puta. Osim u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama kandidira se za najbolji i u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Taj dio projekta financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta bila je 3.974.025,68 eura, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3.914.744 eura. Provodio se od sredine 2019. godine do lipnja 2023. godine.

image

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

Zahvaljujući najboljim prostornim i materijalnim uvjetima koje RCK ELPROS nudi u sektoru elektrotehnike i računalstva, ostvareno je povezivanje s poslodavcima iz regije koji tu svoje zaposlenike usmjeravaju na dodatno obrazovanje. Osim toga, dobivena je prilika povezati se s američkom tvrtkom koja upravo osniva svoju podružnicu u Slavoniju, a uloga RCK ELPROS-a je u prekvalifikaciji i edukaciji mladih ljudi koji žele raditi u tom poslovnom subjektu.

U novoj modernoj zgradi opremljenoj suvremenim tehnologijama obrazuju se učenici u atraktivnim područjima poput blockchaina, web programiranja, inteligentnih instalacija i automatizacije, i zgrada je već postala prepoznatljiva kada je riječ o izboru budućeg zanimanja, kako pri upisu srednjoškolskog obrazovanja tako i u obrazovanju odraslih polaznika.

image

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

Kroz projekt je izgrađeno novih 2000 m2 zgrade koja predstavlja jedinstven takav objekt na području Slavonije i Baranje. Radionice, praktikumi i laboratoriji opremljeni su modernom specijaliziranom opremom i inovativnim tehnologijama dostupnima za rad svim polaznicima RCK ELPROS-a. Projektom su izgrađeni i smještajni kapaciteti za potrebe smještaja učenika i nastavnika iz drugih škola i iz sličnih centara u EU na razmjeni, polaznika i mentora te gostujućih profesora, predavača i vanjskih stručnjaka. U projektu je posebna pažnja posvećena osobama s invaliditetom i učenicima s teškoćama.

image

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

Nositelj projekta bila je Elektrotehnička i prometna škola Osijek, partneri Osječko-baranjska županija i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, a suradnici Ato inženjering d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Mono d.o.o. te Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:22