Erasmus+ projekt

Projekt Grada Zagreba: proučavanjem svijeta u kojem živimo i koji stvaramo obilježena je Godina mladih

Ukupna vrijednost projekta je 18.354 eura, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 17.443 eura i bez učešća vlastitih sredstava

Sudionici projekta Get Updated with CALL (Computer Assisted Language Learning)

Get Updated with CALL (Computer Assisted Language Learning) projekt je koji je prijavio Grad Zagreb unutar kategorije Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama. Provodio se od prosinca 2021. do lipnja 2023. godine.

Nositelj ovog Erasmus+ projekta bila je Osnovna škola Vugrovec-Kašina, a sudionici projekta InterEducation IEI Ltd. iz Dublina u Irskoj kao organizator strukturiranog tečaja i Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu iz Balikesira u Turskoj kao škola-partner.

Ukupna vrijednost projekta je 18.354 eura, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 17.443 eura i bez učešća vlastitih sredstava.

image

Sudionici projekta Get Updated with CALL (Computer Assisted Language Learning)

Projektom su ostvarena dva cilja: poboljšane su jezične sposobnosti učenika upotrebom digitalnih alata te je dan doprinos djelotvornoj upotrebi učenja kroz projekte u nastavi engleskog jezika uz iskustva na Erasmus+ i eTwinning platformi.

image

Sudionici projekta Get Updated with CALL (Computer Assisted Language Learning)

Proučavajući svijet u kojem živimo i koji stvaramo obilježena je Godina mladih. Bavili su se raznim temama kao što su solidarnost, sigurnost na internetu, tolerancija, rodna jednakost i održivi razvoj. Korišteni su razni digitalni alati poput Padleta, Canve, BandLaba, Audacityja, Break Your Own Newsa, Flipsnacka i sl. Tijekom projekta nastale su i dvije radijske emisije, a u suradnji s ostalim partnerima nastao je kalendar za 2023. godinu s fotografijama svih osam zemalja sudionica u projektu. Učenici su koristili i tehniku Blackout Poetry te su od novinarskih tekstova, maorskih legendi i engleskih horor priča nastale nove pjesme. S pomoću Break News generatora stvarali su pozitivne izvanredne vijesti.

image

Sudionici projekta Get Updated with CALL (Computer Assisted Language Learning)

Znanja o digitalnim alatima učiteljice su prije pokretanja eTwinning projekta upotpunile u Dublinu te ga prenijele svojim učenicima, ali i kolegama kroz diseminaciju projekta na županijskoj i državnoj razini.

Učenici i njihove učiteljice posjetili su Balikesir i Istanbul te su učenici, koji su odabrani na temelju testiranja jezičnih sposobnosti i poznavanja medijske pismenosti, imali priliku tjedan dana pohađati nastavu u Turskoj i tako unaprijediti vještine govorenja i digitalne kompetencije. Partneri iz Turske posjetili su zagrebačku školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 14:03