SNAŽAN POTICAJ

Projekt Grada Zagreba: pametni akceleratori kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (SACHE)

Ukupna vrijednost projekta bila je 2,062.753 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 1,672.577, od čega vlastitih 21.859 eura

Sudionici projekta SACHE

Smart Accelerators of Cultural Heritage Entrepreneurship (SACHE) projekt je koji je prijavio Grad Zagreba u kategoriji Doprinos poduzetništvu.

Provedba projekta trajala je od travnja 2019. do sredine 2022. godine. Njegova ukupna vrijednost bila je 2,062.753 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 1,672.577, od čega vlastitih 21.859 eura.

Projektom je proširena i osnažena uloga lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini te su razvijene i provedene integrirane lokalne strategija temeljene na alatima koji potiču kreativno poduzetništvo u području kulturne baštine.

image

Sudionici projekta SACHE

Pilotom akcije EU projekta SACHE povezani su tehnologija, kultura, znanje i kreativnost te su kreirane zanimljive i tehnološki napredne ideje te je kulturna baština transformirana. Postala je živa, stvarna i još atraktivnija svim generacijama. Kolaboracijom kulturnih institucija te kreativnih i digitalnih poduzeća, uz podršku iskusnih mentora, osmišljeno je nekoliko projekata. Na primjer "Baština na dlanu - interaktivna digitalna platforma za prezentaciju i promociju kulturne baštine putem mobilnih tehnologija i proširene stvarnosti (AR/VR)". Nadalje projekt "Dražen", koji predstavlja interaktivni prikaz stalnog postava muzeja s ukomponiranim e-ticketing sustavom koji približava karijeru Dražena Petrovića. Zatim projekt "Ljudi iz davnina", mobilna aplikacija prilagođene starijim osobama, "Virtualni vremeplov kroz prošlost Zagreba", koji omogućava posjetiteljima Muzeja grada Zagreba da iskuse stalni postav na nov način. "Škrinja s blagom" je puzzle igrica za mobilne uređaje, a "Virtualna pustolovina na dlanu" postigla je to da književnost i arheologija više nisu mrtvo slovo na papiru...

image

Sudionici projekta SACHE

Nositelj projekta bila je Komora za trgovinu, industriju, obrt i poljoprivredu Venecije Rovigo, a partneri su Bayern Innovativ GmbH, Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia - Direzione centrale cultura, sport e solidarieta, Università Ca‘ Foscari di Venezia, Mariborska razvojna agencija, Aufbauwerk Region Leipzig GmbH,, Zagrebački inovacijski centar d.o.o., Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A., INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Laser Consult Kft.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:22