SPECIFIČNA OBUKA

Projekt Grada Zagreba: Nove metoda i znanja kod pismenosti kao alata za razvoj emocionalnog, socijalnog i kognitivnog razvoja djece

Ukupna vrijednost projekta bila je 97.775 eura, od čega bespovratnih 97.327 eura i bez učešća vlastitih sredstava

Dječji vrtić Jarun

Early Childhood Education: The Power of Reading projekt je koji je predložio Grad Zagreb unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici. Provodio se od prosinca 2020. godine do kraja 2022. godine.

Projekt je koordinirao partner CE Zola Villafranca (Španjolska), a partneri u projektu bili su Eralasteaed KAlli-Kalli (Estonija), Arnarsmari (Island), 11th Nipiagogio Chanion (Grčka), Instituto Comprensivo Anzio III (Italija) i Dječji vrtić Jarun (Hrvatska).

Ukupna vrijednost projekta bila je 97.775 eura, od čega bespovratnih 97.327 eura i bez učešća vlastitih sredstava.

image

Dječji vrtić Jarun

Glavna postignuća projekta bila su stjecanje novih metoda i znanja, kao i razmjena iskustava među kolegama i stručnjacima vezano uz metode korištenja pismenosti kao alata za razvoj emocionalnog, socijalnog i kognitivnog razvoja djece. Sudionici projekta imali su priliku promatrati stručnjake u odgojno-obrazovnom radu s djecom, educirati se kod sveučilišnih profesora te upoznati nove i inovativne pristupe i metode. Ova specifična obuka u svakom području ovog projekta poboljšala je nastavne vještine dječjeg vrtića.

image

Dječji vrtić Jarun

Sudionici su nakon svakog sastanka podijelili svoja nova znanja s ostalim odgajateljima u svojoj predškolskoj ustanovi te implementirali nove metodologije i materijale u svakodnevni odgojno-obrazovni rad s djecom. Ovo novo znanje također je stavljeno u praksu posebnom aktivnošću koju je osmislila škola domaćin svakog susreta, a koja je implementirana u svakoj predškolskoj ustanovi, dokumentirana i prezentirana na sljedećem susretu. Na taj način su analizirane prednosti i poteškoće s kojima su se susreli te koje bi trebalo prilagoditi aktivnosti stvarnosti i kulturi predškolskih ustanova. Predškolske ustanove objedinile su metodologije, aktivnosti i rutine naučene tijekom projekta u svoj obrazovni kurikulum.

image

Dječji vrtić Jarun

Objavljena je knjiga pod nazivom "Moć čitanja" i svaki je partner podijelio nekoliko primjeraka u svojoj zemlji. Digitalna kopija također je dostupna na web stranici The Power Of Reading_ISBN.pdf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:19