JAČANJE PODUZETNIČKE SCENE

Projekt Grada Pule: Poduzetnički centar Coworking Pula

Ukupna vrijednost projekta bila je 3.694.376 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 2.441.220 eura, dok su vlastita iznosila 962.089 eura

Coworking centar Pula

Poduzetnički centar Coworking Pula prijavljen je u izbor za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos poduzetništvu, a od strane IDA-e, Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove. Provodio se je od studenoga 2021. do studenoga 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta bila je 3.694.376 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 2.441.220 eura, dok su vlastita iznosila 962.089 eura.

IDA je bila nositelj projekta, a partner Grad Pula.

Novi polifunkcionalni prostor na četiri etaže predstavlja svim zainteresiranim poduzetnicima, slobodnim profesionalcima i digitalnim nomadima centralno mjesto jačanja jedne nove vrste poduzetničke scene u kojoj više od stotinjak poduzetnika može naći svoje mjesto za rad i umrežavanje. Uz navedeno, poduzetnicima se nudi inovativni obrazovni programi u vidu sudjelovanja u tematskim kreativnim događanjima, hackatonima, trening programima te pripravničkim programima na međunarodnoj razini.

U sklopu provedbe projekta Coworking Pula realizirano je ukupno 17 edukacija i 3 programa umrežavanja za ciljanu skupinu u suradnji s renomiranim učilištem Algebra iz Zagreba.

Na navedenim događanjima prisustvovalo je više od 400 polaznika, a ista su realizirana hibridnim putem: uživo i online kako bi se postigao što veći doseg različitim profilima poduzetnika, uključujući i digitalne nomade.

Brojni predavači iz svijeta poduzetništva prenijeli su znanja i iskustva polaznicima u području brojnih modernih zanimljivih tema od EU fondova i poduzetništva, digitalizacije, umjetne inteligencije, zelene tranzicije, vještine digitalnog pripovijedanja i ostalog.

Jedna od projektnih aktivnosti bila je prijenos znanja i iskustva djelatnicima Istarske razvojne agencije kako bi stekli adekvatne kompetencije za daljnji prijenos znanja korisnicima coworking poduzetničkog centra.

Centar je otvoren za korisnike u studenom 2023. godine. Od tada pa do kraja lipnja 2024. godine u centru je održano 70 različitih događanja različite vrste s više od 3.700 sudionika. Održano je više od 25 obilazaka i predstavljanja centra školama, fakultetima, drugim institucijama, domaćim i stranima delegacijama i sl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 14:01