REGIONALNI CENTAR

Projekt Bjelovarsko-bilogorske županije usmjeren je na razvoj i osuvremenjivanje programa, poboljšanje nastavničkih kompetencija...

Ukupna vrijednost projekta bila je 3,829.631,91 euro, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3,613.187,44 eura, a vlastita su sredstva iznosila 216.204,67 eura

Medicinska škola Bjelovar

Uspostava Regionalnog centra konkurentnosti Medicinske škole Bjelovar projekt je koji je prijavila Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije u kategoriji doprinosa obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Provodio se od veljače 2020. do prosinca 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 3,829.631,91 euro, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3,613.187,44 eura, a vlastita su sredstva iznosila 216.204,67 eura.

Projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar jedan je od dva projekta na koje je Medicinska škola aplicirala i za koje je dobila bespovratna sredstva, a ujedno se i oba kandidiraju u našem izboru. Drugi je projekt sam Regionalni centar, pa su i ta dva projekta zapravo teško razdvojiva jedan od drugog.

Projekt uspostave Centra usmjeren je na razvoj i osuvremenjivanje programa, na razvoj kompetencija nastavnika, ali i učenika, te na uspostavljanje suradnje s poslodavcima, što iz javnog, što iz privatnog sektora. U budućnosti će ovaj centar nuditi programe za obrazovanje, stručna usavršavanja, prekvalifikacije i ostale edukacije.

image

Medicinska škola Bjelovar

Projektom se razvilo i moderniziralo formalno obrazovanje učenika, posebice odraslih polaznika i učenika s teškoćama te osoba s invalidnošću.

Uz mnogobrojna usavršavanja izradila su se tri nova standarda zanimanja, standard kvalifikacija i kurikuluma za njegovateljicu za palijativnu skrb, medicinsku sestru za palijativnu skrbi i specijalista CAD-CAM-a.

Medicinska škola Bjelovar i regionalni centar postaje nezaobilazni dio usavršavanja svih zdravstvenih djelatnika, posebno onih s područja sestrinstva i medicine.

image

Medicinska škola Bjelovar

Medicinska škola Bjelovar bila je nositelj projekta, a partneri Bjelovarsko-bilogorska županija, Medicinska škola Osijek, SŠ Koprivnica, Zdravstvena i veterinarska škola "Dr. Andrija Štampar" - Vinkovci, Srednja medicinska škola Slavonski Brod, Tehnička škola Virovitica, Veleučilište u Bjelovaru, HZZ, Projekt jednako razvoj d.o.o., Pučko otvoreno učilište Algebra, Hrvatska komora medicinskih sestara, CRIDENS d.o.o. i Učilište za obrazovanje odraslih IDEM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:58