KVALITETNO OBRAZOVANJE

Projekt Bjelovarsko-bilogorske županije: Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar

Ukupna vrijednost projekta bila je 4,429.501,69 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3,981.684,25 eura dok su vlastita sredstva iznosila 447.817,44 eura

Medicinska škola Bjelovar

Projekt Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar prijavio je sam Centar u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama. Provodio se od veljače 2019. do kraja 2023. godine. Nositelj projekta bila je Medicinska škola Bjelovar, a partner Bjelovarsko-bilogorska županija.

Ukupna vrijednost projekta bila je 4,429.501,69 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3,981.684,25 eura dok su vlastita sredstva iznosila 447.817,44 eura.

Projektom je uspostavljena infrastruktura kako bi se RCK organizirao kao mjesto edukacije učenika i studenata, stručnog usavršavanja osoba zaposlenih u zdravstvu te mjesto prekvalifikacije i stjecanja kvalifikacija odraslih nezaposlenih osoba i osoba s teškoćama.

Projektom se tako željelo doprinijeti razvoju društva kvalitetnog obrazovanja koje utječe na sva područja života. Kako bi se to ostvarilo, bilo je potrebno dograditi dio zgrade koji će pružiti adekvatno opremljen prostor za održavanje ili povećanje broja upisanih učenika u srednju školu u jednoj smjeni i mjesto gdje će se moći provoditi stručno osposobljavanje i prekvalifikacije u drugoj smjeni.

image

Medicinska škola Bjelovar

Projektom je dograđen prostor bruto površine od 1866 četvornih metara (zatvoreni prostori) i 106 četvornih metara (natkriveni prostori) te prenamijenjen u postojećem dijelu zgrade 91 četvorni metar neto površine, u kojem se smjestilo osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. Kabineti su se putem projekta opremili potrebnom specijaliziranom opremom, a učionice redovnom opremom za rad RCK-a.

image

Medicinska škola Bjelovar

Riječ je o tri kabineta za fizioterapeute, i to kabinet za hidroterapiju, kineziterapiju i kabinet za masažu i elektroterapiju. Tu su i kabineti za medicinsku biokemiju, mikrobiologiju i laboratorijsku hematologiju, a na posljednjoj etaži nalazi se spomenuti simulacijski centar, jedini takav cjelovit centar u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:21