KARIJERA I JA

Karlovačka županija: Povezivanje gospodarstva i obrazovanja kao preduvjet modernizacije strukovnog obrazovanja

Ukupna vrijednost projekta bila je 4.219.617,66 eura, od čega iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 2.828.195,11 eura i bez učešća vlastitih sredstava

Projekt KARIJERA I JA, Tehničke škole Karlovac

KaRijERA i JA projekt je predložen od strane Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije unutar kategorije Doprinos poduzetništvu. Provodio se je na području tri županije - Karlovačke, Ličko- senjske i Primorsko- goranske županije od veljače 2020. godine do prosinca 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 4.219.617,66 eura, od čega iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 2.828.195,11 eura i bez učešća vlastitih sredstava.

Centar je smješten na 2. katu novoizgrađenog Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, a jedan od glavnih

zadataka mu je bilo povezivanje gospodarstva i obrazovanja kao preduvjet modernizacije strukovnog obrazovanja, osiguranja održivosti i samoodrživosti centra, ali i ispunjavanja potreba gospodarstvenika po pitanju zapošljavanja kvalitetnih i stručnih radnika.

image

Projekt KARIJERA I JA, Tehničke škole Karlovac

U Regionalnom centru kompetentnosti provodi se učenje temeljeno na radu, stručno osposobljavanje i usavršavanje te cjeloživotno učenje za potrebe gospodarskih subjekata, nezaposlenih i drugih polaznika, stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta, suradnika u nastavi, mentora kod poslodavaca i drugih stručnjaka u obrazovanju. Nadalje, s projektom se je potaknula suradnja obrazovnih ustanova na svim razinama s gospodarskim subjektima s ciljem prilagodbe obrazovnih programa potrebama na tržištu rada.

image

Projekt KARIJERA I JA, Tehničke škole Karlovac

U projektu su nastala dva potpuno nova standarda zanimanja, odnosno dva srednjoškolska programa, deset novih programa obrazovanja odraslih, deset novih izbornih predmeta i modula u srednjoškolskomobrazovanju, dva modernizirana programa prilagođena učenicima s teškoćama, dva za osobe s invaliditetom, razvijen je koncept inkluzivnog obrazovnog mentora, nabavljena je oprema za šest novih specijaliziranih kabineta..

image

Projekt KARIJERA I JA, Tehničke škole Karlovac

Nositelj projekta bila je Tehnička škola, a partneri Karlovačka županija, Učilište Praxis, DW Reusables d.o.o., Elektrocentar Krznarić, Frigo-Ve d.o.o., Strukovna škola Gospić, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac, HZZ – Područni ured Karlovac, Kelteks d.o.o., MEP d.o.o., Obrtničko tehnička škola Ogulin, Pučko otvoreno učilište Zagreb, RI-bit d.o.o., Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Srednja škola Slunj, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, Veleučilište u Karlovcu, VENTEX d.o.o. i Žitoproizvod d.d.

image

Projekt KARIJERA I JA, Tehničke škole Karlovac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:55