ZAŽIVIO DUH TESLE

Karlovačka županija: Edukacijsko-turistički kompleks Nikola Tesla Experience Center Karlovac

Ukupna vrijednost projekta bila je 4.248.396,29 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3.075.918,52 eura, dok su vlastita sredstva iznosila 1.172.477,77 eura

Nikola Tesla Experience Centar Karlovac

Nikola Tesla Experience Centar Karlovac projekt je prijavljen od strane Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije unutar kategorije Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Provodio se od ožujka 2021. godine do kraja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 4.248.396,29 eura, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 3.075.918,52 eura, dok su vlastita sredstva iznosila 1.172.477,77 eura.

image

Nikola Tesla Experience Centar Karlovac

Riječ je o edukacijsko-turističkom kompleksu smještenom na autentičnoj lokaciji, tik do škole u kojoj je Nikola maturirao 1873. godine. Tada se zvala Velika kraljevska realka, a danas Gimnazija Karlovac. Kao posveta navedenoj činjenici, osmišljen je Nikola Tesla Experience Center koji je s radom započeo 9. svibnja 2023. godine. Centar predstavlja posebnu fuziju znanosti i moderne tehnologije te je tako privlačan raznim profilima posjetitelja - od zaljubljenika u tehnologiju i fanova Nikole Tesle, preko obitelji koji žele kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme, do različitih grupa koje žele doznati više o Teslinom životu i radu. Posebna je to vrsta muzeja koji spaja znanost i zabavu u jednome, čime duh Tesle i dalje živi i djeluje na dobrobit široj zajednici. U srcu kompleksa djeluje Nikola Tesla Poduzetnički centar, odjel posvećen poticanju poduzetništva u Karlovačkoj županiji. Kroz edukacije i stručnu podršku stvara okruženje u kojem poduzetnici, s naglaskom na poduzetnike početnike u STEM području, mogu rasti i ostvarivati svoje poslovne snove.

image

Nikola Tesla Experience Centar Karlovac

Od otvaranja Centra posjetilo ga je više od 30 tisuća posjetitelja te je organizirano više od 20 edukativno-informativnih događanja u samom centru.

Nikola Tesla Experience Center je i turistička atrakcija te osim što privlači znanstvenike, inovatore i poduzetnike iz cijelog svijeta privlači i velik broj turista, izletnika i učeničkih grupa, značajno pridonoseći prepoznatljivosti karlovačkog kraja, razvoju lokalnog turizma te posljedično svih ostalih povezanih gospodarskih grana s područja grada Karlovca i Karlovačke županije.

Nositelj projekta bila je Karlovačka županija, a partneri Grad Karlovac, Gimnazija Karlovac, Poduzetnička zona Korana d.o.o. i Nikola Tesla Experience Center Karlovac.

image

Nikola Tesla Experience Centar Karlovac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:22