PROJEKT AURORE

Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina KLIK Pula

Ukupna vrijednost projekta bila je 5,931.659 eura, od čega bespovratnih 4,873.551 euro i bez vlastitih sredstava

Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje KLIK Pula

Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma KLIK Pula predložila je Javna ustanova Aurora u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Projekt se provodio od ožujka 2020. do kraja 2023. godine.

Njegova ukupna vrijednost bila je 5,931.659 eura, od čega bespovratnih 4,873.551 euro te bez vlastitih sredstava.

Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma uspostavljen je nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula te potom i usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja.

image

Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje KLIK Pula

Tijekom trajanja projekta više od 550 učenika sudjelovalo je u studijskim posjetima, predavanjima, radionicama, demonstracijama i sl. Provedeno je 60 edukacija i stručnih usavršavanja za odgojno-obrazovne radnike i mentore zaposlene kod poslodavaca. Uspostavljen je Karijerni centar, a osmišljena su i dva natjecanja: Slatki vrtlog prijateljstva i Sommelier cup, izrađen je strateški plan razvoja RCK KLIK Pula i tri godišnja programa rada, organizirana su tri regionalna foruma obiteljskog smještaja, 15 specijaliziranih radionica za 163 odrasla polaznika… Opremljena su i dva informatička kabineta, jedan za pulsku školu, a drugi za partnersku školu E. Kumičića iz Rovinja, za koju je nabavljen i novi šank u njihovu praktikumu. Promovirana su nova zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu, izrađeno je pet novih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i strukovnih kurikuluma na petoj razini HKO te je izrađen standard zanimanja, standard kvalifikacije i strukovni kurikulum na trećoj razini HKO - pomoćni konobar. Razvijena su i provedena dva programa obrazovanja odraslih.

image

v v

Nositelji/partneri projekta bili su Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d., Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola "Eugen Kumičić" Rovinj, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, Hrvatska gospodarska komora - županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Grad Pula i Istarska županija.

image

Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje KLIK Pula

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:54