Ministar Horvat

'Ministarstvo gospodarstva prolongirat će sve projekte i time uštedjeti 39 milijuna kuna'

Kazao je da se režu svi troškovi vezani uz nabavu informatičke opreme, kao i oni vezani uz razne druge aktivnosti, osim za sanaciju zgrade koja je pretrpjela oštećenja
 FAH / POOL

Ministarstvo gospodarstva uštedjet će 39 milijuna kuna jer će prolongirati sve projekte i izdatke vezane uz limite državnog proračuna, rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade ministar gospodarstva Darko Horvat.

Kazao je da se režu svi troškovi vezani uz nabavu informatičke opreme, kao i oni vezani uz razne druge aktivnosti, osim za sanaciju zgrade koja je pretrpjela oštećenja.

"Od limita državnog proračuna, ukupnog iznosa od 202 milijuna kuna, mi ćemo uštedjeti gotovo 39 milijuna kuna. Ostatak proračuna Ministarstva gospodarstva europska su sredstva i svi oni projekti koje smo uspjeli isprogramirati i novac dobiti kroz strukturne fondove EU", naveo je Horvat.

Dodao je, međutim, da je ministarstvo već tijekom jučerašnjeg dana potpisalo 103 nove odluke kojima će bespovratnim europskim novcem u iznosu većem od 340 milijuna kuna financirati 103 nova inovacijska projekta. To će, tijekom ove godine generirati investicijski ciklus od preko 700 milijuna kuna, rekao je Horvat.

"Još jedan projekt koji je u visokoj fazi gotovosti, projekt tzv. Iri 2, za koji je pristiglo preko 250 zahtjeva , počet ćemo realizirati tijekom petog mjeseca. Za taj projekt imamo spremnih preko 770 milijuna kuna, a generirat ćemo novi investicijski ciklus od preko 1,5 milijarde kuna u nove inovativne projekte", otkrio je Horvat.

Za dodatne uštede vezane uz namjeru da se i javni sektor, kao i privatni, odrekne dijela materijalnih primanja čekat će se odluka Vlade, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:51