Prepoznat potencijal

Milijunska investicija i u hrvatski startup Spotsie

Hrvatski startup Spotsie i Fil Rouge Capital potpisali su u Zagrebu ugovor u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna 'seed' investicije. Investicija dolazi nakon do sada uloženih 3 milijuna kuna iz privatnog kapitala.

Na potpisivanju ugovora sudjelovali su Roko Roić i Matej Zelić ispred Spotsija te Stevica Kuharski ispred Fil Rouge Capitala.

- Želimo biti svjetski lider u energetskoj industriji 4.0., u sektoru u području pozicioniranja i navigacija. Ovim bih putem želio zahvaliti Fil Rouge Capitalu što su prepoznali naš potencijal te se veselimo suradnji i daljnjem rastu - istaknuo je Roko Roić iz Spotsija.

Stevica Kuharski također nije skrivao svoje zadovoljstvo: - Veselimo se dolasku Spotsija u Fil Rouge Capital obitelj. Sve je više sjajnih osnivača u hrvatskom startup ekosistemu poput Roka i Mateja i jako smo uzbuđeni biti dio ove priče.

Spotsie je startup koji je razvio cloud native platformu i vlastito hardversko rješenje za pozicioniranje alata, ljudi i opreme. Aplikacija koristi Internet Of Things tehnologiju koja rješava probleme pozicioniranja i navigacije uz pomoć low energy bluetootha.

Poseban naglasak tržišnog nastupa je na energetskoj i naftnoj industriji. Spotsie, prvi na tržištu, funkcionira i u eksplozivnim okolinama pokrivenim Atex normama.

Uz pomoć Spotsija se u industriji postiže veća sigurnost radnika, postrojenja te se podiže efikasnost rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 02:31