Odjeci investicije

Mate Rimac: Ovo je bit uspjeha Silicijske doline i to želim poticati u Hrvatskoj

Mate Rimac: Nadam se da će hrvatski ekosustav nastaviti rasti na međusobnom podupiranju gospodarstvenika Nakon što mu se direktor Infinuma Tomislav Car javno zahvalio na pomoći oko joint-venturea s Porscheom, Rimac porućio da je to bit uspjeha Silicijske doline i da to želi poticati u Hrvatskoj
Mate Rimac
 Neja Markičević / CROPIX

Pretvara li se gospodarski milje u Hrvatskoj, barem u visoko-tehnologiji, u onaj koji se može naći u Silicijskoj dolini, ako je pitati Matu Rimca, osnivača i direktora Rimac Automobila, onda je to točno tako.

Mate Rimac izjavio je za Jutarnji list da je oduševljen što su Infinum i Porsche realizirali joint-venture, odnosno otvaraju R&D centar za razvoj softvera za automobilsku industriju u koji će u tri godine investirati 10 milijuna eura i zaposliti 100 stručnjaka.

"S upravom Porschea često razgovaram kako povećati njihovo prisustvo u Hrvatskoj. Infinum je iznimno kvalitetna firma s vodstvom koja igra u svjetskoj prvoj ligi i jako mi je drago da je početna ideja povezivanja Infinuma i Porsche-a urodila plodom", kaže Rimac.

Tomislav Car, suosnivač i direktor Infinuma, najvećeg hrvatskog proizvođača mobilnih aplikacija u utorak je pohvalio Matu Rimca, jer je do njihove investicije došlo i zbog njega.

"Porsche je zahvaljujući tvrtki Mate Rimca prepoznao Hrvatsku kao dobru priliku za ulaganje u visoko-tehnološke R&D projekte", naglasio je Car.

Rimac naglašava da je Silicijska dolina tako dobro mjesto za biznis upravo stoga što si ljudi međusobno pomažu. Podsjeća da kad je Porsche uložio u jednu hrvatsku tehnološku tvrtku prije par godina to zvučalo nestvarno.

"To je već druga značajna investicija Porsche-a u Hrvatskoj, ali sigurno ne i zadnja. Nadam se da ćemo zajedno sa drugim tehnološkim firmama u Hrvatskoj stvoriti snažan ekosustav koji će, međusobnim podupiranjem, eksponencijalno rasti", zaključuje Mate Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 19:38