Fintech Express

Mastercard pokrenuo program za fintech startupove koji im olakšava pokretanje i širenje

Program je dizajniran za tehnološki orijentirane startupove koji žele ponuditi svoje usluge novom segmentu korisnika
Ilustracija
 Mastercard

Mastercard u Europi lansira Fintech Express, program osmišljen kako bi olakšao pokretanje i širenje fintechova. Koristeći snagu Mastercardove stručnosti, tehnologije i mreže partnera, startupovi će se sada moći usredotočiti na inovacije koje pokreću digitalnu ekonomiju.

Mastercard Fintech Express pomaže prilikom pokretanja i razvoja startupova na nekoliko načina. Prije svega korisnicima omogućava dobivanje Mastercard licence i pristup globalnoj platnoj mreži kompanije putem pojednostavljenog postupka. Zatim kroz Express partnerstvo pomaže u izgradnji jedinstvenih tehnoloških saveza i korištenjeu svih prednosti koje pruža Mastercard. Na poslijetku, omogućava povezivanje s kvalificiranim Express partnerima i pruža mogućnost izlaska na tržište u svega nekoliko dana.

Program je dizajniran za tehnološki orijentirane startupove koji žele ponuditi svoje usluge novom segmentu korisnika i svom paketu usluga dodati rješenja za plaćanje, kao i etabliranim igračima na tržištu koji imaju ambicije za inovacije putem partnerstva. Express Partner pomaže brendovima da pojednostave rješenja za plaćanje, skraćujući postupak s nekoliko mjeseci na nekoliko dana.

„Posljednjih godina su europski startupovi pokrenuli globalnu tranziciju prema više digitalnoj ekonomiji. Nevjerojatni rast nove tehnologije dirnuo je naše živote na brojne načine. Bilo da se radi o mobilnom plaćanju, pristupu financiranju ili e-trgovini, fintechovi su postali sastavni dijelovi naše moderne platne infrastrukture. Mastercard se već etablirao kao partner za fintechove diljem Europe i današnjom najavom poduzimamo sljedeći korak u daljnjem osnaživanju da ispune svoje ambicije“, rekao je Mark Barnett, predsjednik kompanije Mastercard u Europi.

Railsbank, globalna platforma za usluge bankarstva, među prvima je udružila snage u okviru novog Express Partner programa. „Otkako su se 2017. pridružili Mastercardovom nagrađivanom programu Start Path, naša uspješna suradnja s Railsbankom dodatno je ojačala digitalnu ekonomiju omogućivši fintechovima da brzo i lako lansiraju nove tehnologije“, dodao je Barnett.

Mastercard Fintech Express spada pod okrilje Mastercard Accelerate - Mastercardove sveobuhvatne fintech platforme koja startupovima i brandovima u nastajanju nudi podršku i pomoć u svim fazama njihovog rasta i transformacije, od ulaska na tržište do globalne ekspanzije. Mastercard Accelerate sastoji se od četiri glavna programa: Fintech Express, Start Path, Engage i Developers.

Propisi otvorenog bankarstva u Europi i dalje potiču nove fintech poslovne modele u regiji.

„Otvoreno bankarstvo pruža mogućnost tradicionalnim financijskim igračima da surađuju s fintechovima kako bi sigurno i jednostavno pružili inovativne proizvode ljudima“, dodao je Barnett. Imajući to u vidu, Mastercard je također nedavno predstavio novi paket Open Banking Solutions™ koji će poduprijeti, omogućiti i zaštititi veći izbor financijskih usluga diljem Europe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2022 01:48