Spajanja i preuzimanja

Zagrebački Meritus postao većinski vlasnik beogradske Trizme

Meritus je 51 posto udjela u Trizmi stekao putem svog povezanog društva Meritus Upravljanje
Ivan Posavec, predsjednik Uprave Meritus ulaganja
 CROPIX

Zagrebačka tvrtka Meritus ulaganja preuzela je većinski vlasnički udio u beogradskoj tvrtki Trizma.

Meritus je 51 posto udjela u Trizmi stekao putem svog povezanog društva Meritus Upravljanje, priopćili su iz M+ Grupe, čije je matično društvo Meritus ulaganja. Kupoprodajna cijena, stoji u priopćenju Meritusa, iznosi 2.159.619,80 eura, uz mogućnost povećanja cijene do 612.000 eura, ovisno o rezultatima poslovanja Trizme u ovoj godini.

Nakon ove akvizicije, M+ Grupa će poslovati na šest lokacija u četiri zemlje - Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji, te će zapošljavati više od 2.700 ljudi. Akvizicijom srbijanske tvrtke, ističe se u priopćenju, Meritus ulaganja potvrđuju svoju lidersku poziciju na regionalnom tržištu usluga odnosa s korisnicima (CRM) i usluga ustupanja poslovnih procesa (BPO). Među zajedničkim klijentima Meritusa i Trizme su Deutsche Telekom, NCR, Microsoft, Uber, RWE, Bosch, DHL, Siemens, Carlsberg, Raiffeisen, Addiko i Atlantic Grupa, stoji u priopćenju.

- Spajanje kompanija izvršeno je uz zadržavanje cjelokupnog menadžmenta i svih zaposlenika, a postojeći udjeličari Trizme zadržat će aktivnu ulogu u kompaniji - poručio je Ivan Posavec, predsjednik Uprave Meritus ulaganja.

- Kao prva i najveća BPO kompanija u Srbiji dugo smo razgovarali s potencijalnim ulagačima i partnerima te smo odabrali Meritus ulaganja kao našeg strateškog partnera za daljnji rast - istakao je Eldar Banjica, direktor Trizme.

Meritus ulaganja je osnovan u Zagrebu 2007. godine i od početka poslovanja okrenuto je BPO industriji. Ključni klijenti dolaze mu iz područja telekomunikacija, energetike, prijevoza i drugih područja. Trizma je, s druge strane, osnovana 2002. godine. Usmjerena je na pružanje ekspertize u BPO području, uglavnom s klijentima iz sektora bankarstva, financijskih usluga i logistike, a zapošljava više od 700 ljudi, stoji u priopćenju koje je Meritus objavio na stranicama Zagrebačke burze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:10