Zaba donirala 1,3 milijuna kuna Crvenom križu
 Zaba
Pomoć najugroženijima

Zaba donirala 1,3 milijuna kuna Crvenom križu: Osigurat će se više od 5000 paketa hrane

Hrvatski Crveni križ kroz mrežu od 130 lokalnih društava pomaže više od 10 tisuća kućanstava diljem zemlje
Piše: Novac.hrObjavljeno: 24. travanj 2020. 14:08

Zaposlenici Zagrebačke banke, uz podršku Zaklade UniCredit, osigurali su 380 tisuća kuna donacije za Hrvatski Crveni križ namijenjene kupnji i distribuciji paketa hrane za socijalno ugrožene sugrađane i kućanstva, a njima se pridružila i Zagrebačka banka s dodatnih milijun kuna donacije.

Hrvatski Crveni križ kroz mrežu od 130 lokalnih društava pomaže više od 10 tisuća kućanstava diljem zemlje koja su socijalno ugrožena. Donacija zaposlenika, Zaklade UniCredit i Zagrebačke banke iskoristit će se za pripremu paketa hrane s osnovnim prehrambenim namirnicama (brašno, sol, ulje, šećer, tjestenina, riža, juhe, marmelade, riblje i mesne konzerve), dostatnim za prehranu dviju osoba u razdoblju od dva tjedna. Vrijednost paketa je 250 kuna, a njih više od 5,5 tisuća distribuirat će se korisnicima socijalne pomoći i pučkih kuhinja, starijima i nemoćnima, obiteljima s više djece i niskim primanjima.

„Solidarnost je jedna od najvećih vrijednosti svake zajednice, a osobito je važna u kriznim vremenima. Ponosni smo na solidarnost koju su pokazali naši zaposlenici koji su i sami donirali novac. Ove izvanredne okolnosti utječu na život baš svakoga od nas. Svi se suočavamo s problemima, ali je važno da ne zaboravimo na sugrađane kojima je najteže, na one koji su najranjiviji, koji su često marginalizirani. Hrvatski Crveni križ sa svojim zaposlenicima i volonterima radi jedan od najvažnijih poslova u ovom trenutku i pomaže upravo njima kako ne bi bili zaboravljeni i ostavljeni. Drago nam je da ćemo ih našom donacijom podržati u svakodnevnim naporima da pomognu i olakšaju život onima kojima je pomoć zaista najpotrebnija“, izjavio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Hrvatski Crveni križ dio je sustava Civilne zaštite te redovito pomaže građanima u teškim trenutcima i nošenju  s posljedicama prirodnih katastrofa kao što su poplave i potresi, ali isto tako svojim brojnim aktivnostima koje kontinuirano provodi kroz lokalna društva Crvenog križa brine o najranjivijim članovima društva. 

Linker
28. veljača 2021 02:03