Borovo

Vukovarska tvornica obuće oglasila najam poslovnih prostora diljem zemlje

Jedna nekretnina 'Borova' nudi se i u inozemstvu, u slovenskom Trbovlju za 550 eura najma
Ilustracija
 Danijel Soldo / Hanza Media

Nakon najave uprave 'Borova' da će restrukturiranje tvrtke po predstečajnoj nagodbi provesti i kroz davanje u zakup dijela poslovnih prostora, uslijedila je ponuda zakupa tridesetak nekretnina tvrtke diljem zemlje. U pet ponuđenih poslovnih prostora 'Borova' radi se o zakupu u cijelosti, a u ostatku se nudi dio nekretnine za montažu bankomata.

Među ostalim, 'Borovo' je ponudilo zakup 43 kvadrata poslovnog prostora u Zadru, u Jazinama, po početnoj cijeni od deset eura mjesečno. Među nekretninama koje se nude u cijelosti najveći prostor 'Borova' je u Belom Manastiru, veličine 124 'kvadrata', dok je jedan poslovni prostor ponuđen i u inozemstvu. Riječ je o bivšoj trgovini vukovarske tvornice u slovenskom Trbovlju, za koju traže čak 550 eura mjesečnog najma bez tamošnjeg PDV-a.

Svih pet ponuđenih nekretnina 'Borova' za najam u cijelosti moraju se urediti za korištenje na trošak najmoprimca, koji podmiruje i tekuće troškove održavanja. Zakupnina se plaća tri mjeseca unaprijed.

Poslovnim bankama mogle bi biti zanimljive ponude vukovarske tvrtke za ugradnju bankomata u 22 hrvatska grada, među ostalim i u Rijeci (Korzo), Šibeniku (na dvije lokacije), Biogradu, Omišu, Sesvetama i Čakovcu. Cijene mjesečnog najma za ugradnju bankomata u nekoj od ponuđenih poslovnica 'Borova' kreću se od minimalnih tisuću do šest tisuća kuna (riječki Korzo I Čakovec) mjesečno, a cijena uključuje troškove struje na teret iznajmljivača.

U prethodne dvije godine 'Borovo' je oglasilo zakup pedesetak nekretnina, među kojima i nekoliko poljoprivrednih zemljišta u Vukovaru i okolici. U natječaju što je prethodio aktualnom, vukovarska tvornica ponudila je u ožujku ove godine dvadesetak poslovnih prostora za zakup u cijelosti. Među kojima i neke po početnoj od cijeni od svega sedam i pol kuna mjesečnog najma po kvadratu, a riječ je o bivšim trgovinama 'Borova' na ratom stradalim područjima poput Drniša, Vrginmosta i Hrvatske Kostajnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:14