Prestižno priznanje

Vodeći hrvatski trgovac autodijelova prvi u Lijepoj našoj proglašen "Future Shaperom"

Tvrtka Tokić je prepoznata kao organizacija koja "oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji"
Trgovina autodijelova Tokić
 Tokić // Facebook

Londonska burza je tvrtku Tokić, vodećeg hrvatskog trgovca autodijelovima, nedavno proglasila jednim od 50 "Future Shapersa", prepoznajući je kao organizaciju koja "oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji", objavila je u utorak tvrtka Tokić.

"Snažni inovativni procesi i najviši svjetski standardi implementirani u svakodnevno poslovanje donijeli su tvrtki Tokić prestižno priznanje 'The Future Shapers'. Prvo takvo u Hrvatskoj, ovo postignuće odražava poslovnu strategiju tvrtke koja je u zapanjujuće kratkom vremenu doživjela ozbiljnu transformaciju - u dvije godine ostvarila povećanje prihoda za 48 posto i povećala broj zaposlenih za 45 posto, što je zahtijevalo i zaokret u internoj strukturi", navodi se u priopćenju.

Iz Tokića ističu da su, kao jedna od 320 europskih tvrtki, dvije godine sudjelovali u strogo strukturiranom ELITE Programu Londonske burze, a nedavno su proglašeni i jednim od 50 Future Shapersa, kompanija koje stvaraju promjene na tržištu, inovacijom transformiraju industriju, postižući zavidne poslovne rezultate te financijski rast.

Predsjednik Uprave Tokića Ivan Gadže ističe kako im je digitalna era omogućila da se otvore inovacijama i u proizvodima i u poslovnim procesima.

"Koliko je naša razgranata poslovna mreža na terenu predstavljala izazov za provedbu promjena - implementaciju nove strukture upravljanja ljudima i procesima, toliko je s druge strane taj stalni kontakt s kupcima na terenu i osluškivanje kako oni dišu s tehnologijama, kakve usluge i servise oni očekuju, kako im možemo riješiti probleme u digitalnoj eri, bilo zamašnjak ovog zaokreta", kaže Gadže.

ELITE program okuplja tvrtke iz različitih sektora poslovanja kojima je zajednička inovativnost, otvaranje novim tehnologijama i tržištima, te uvođenje značajnih promjena u poslovanju. Tako i Tokić "oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji", objašnjenje je Londonske burze koje se prenosi u priopćenju.

Tokić je danas vodeća hrvatska tvrtka posvećena inovativnim tehnologijama u industriji auto dijelova, najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj i ovlašteni uvoznik i distributer preko 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih, lakih teretnih i teretnih vozila. Kroz 30 godina postojanja, tvrtka je od obiteljskog poduzeća izrasla u regionalnog lidera, a svojim logističko-distributivnim centrom u Sesvetama konkurira vodećim europskim kompanijama u automobilskoj industriji, ističu iz te tvrtke, napominjući kako su osnivanjem Tokić Edukacijskog Centra poslovanje proširili i na edukaciju automehaničara i autoelektričara.

Tokić je tvrtka u stopostotnom obiteljskom vlasništvu, a zapošljava više od 600 djelatnika u više od 110 poslovnica diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2023 15:12