Novi problemi

Vlasnik Ray Bana ostao bez 190 mil. eura: 'Otpuštamo sve zaposlenike vezane uz prijevaru'

Gubitak će, kako je priopćila kompanija, biti prikazan u poslovnim rezultatima za 2019.
Ilustracija
 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Talijansko-francuski proizvođač naočala EssilorLuxottica, najpoznatiji kao vlasnik popularnog Ray Bana, u svojoj je tajlandskoj tvornici ostao bez 190 milijuna eura. Riječ je o, kako piše Bloomberg, prijevari, a kompanija pokušava vratiti izgubljeno. U EssilorLuxottici, čije su dionice pale 1,8 posto otkada se saznalo za prijevaru, započeli su s istragom, a zaposlenici povezani s incidentom otpušteni su. Gubitak će, kako je priopćila kompanija, biti prikazan u poslovnim rezultatima za 2019.

Nedavno integrirana tvrtka ove je godine konačno uspjela zagladiti bitku za vodstvo kompanijom, što bi sada ponovno moglo biti narušeno budući da prijevara mnogima znači loše upravljanje talijansko-francuskim gigantom.

EssilorLuxottica od spajanja dvaju kompanija, francuskog proizvođača leća Essilora i talijanske Luxottice, obilježena je borbom moći između njihovih čelnika. Prema ugovoru, obje kompanije imaju jednako predstavništvo u Upravi sve do godišnje sjednice u 2021. Ipak, od 2017., kada je ugovor potpisan, kao velik problem pokazalo se imenovanje izvršnog direktora EssilorLuxottice. Tek u svibnju ove godine dogovoreno je kako će predsjednik Uprave Leonardo Del Vecchio, koji je osnovao Luxotticu, te potpredsjednik Uprave Hubert Sagnieres, koji dolazi iz Essilora, svoju moć prenijeti na zamjenika svakog od njih koji će onda zajedno voditi kompaniju.

A handout photo taken on January 16, 2017 and released by Essilor shows Founder and Chairperson of Italian eyeglass producer Luxottica Leonardo Del Vecchio (R) shaking hands with CEO of French lens maker Essilor Hubert Sagnieres in Paris. French lensmaker Essilor has agreed to buy Italy's Luxottica, maker of Ray-Ban sunglasses, in a bid to create a new global giant in the sector, the two groups announced on January 16., Image: 311065292, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
Thierry FOULON / AFP / Profimedia
Hubert Sagnieres i Leonardo del Vecchio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:54