Društveno odgovorno poslovanje

Vlasnik Karlovačke pivovare donirao 370.000 kuna karlovačkoj bolnici

Bolnica će kupiti novi respirator, monitor te video bronhoskop kako bi se poboljšali postojeći kapaciteti
Pogon Karlovačke pivovare
 Robert Fajt / CROPIX

Heineken Hrvatska, drugi najveći proizvođač piva te jedan od predvodnika u društveno odgovornom poslovanju u Hrvatskoj, objavio je danas da će Općoj bolnici Karlovac donirati 370.000 kuna.

Zahvaljujući ovoj donaciji, najveća i najvažnija medicinska ustanova Karlovačke županije nabavit će dodatnu opremu potrebnu u trenutnoj borbi s novim koronavirusom koji se ubrzano širi svijetom. Preciznije, kupit će se novi respirator, monitor te video bronhoskop kako bi se poboljšali postojeći kapaciteti bolnice, posebice njenog Odjela intenzivne njege. Preostala sredstva iskoristit će se za kupnju opreme za osobnu zaštitu, poput maski za lice i rukavica, za kojima trenutno vlada povećana potražnja.

„Želim zahvaliti našem dobrom susjedu, Heinekenu Hrvatska, što nam se pridružio u borbi protiv pandemije COVID-19. Donirana oprema ne samo da će pomoći svim našim postojećim pacijentima s respiratornim poteškoćama, već će bolnici zasigurno služiti još mnogo godina,“ rekao je doc. prim. dr. sc. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Heineken Hrvatska prednjači u promociji zdravlja i sigurnosti te kontinuirano pronalazi načine za poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

„Heineken Hrvatska je partner našeg Karlovca i Karlovačke županije, kao i prijatelj našim zaposlenicima, njihovim prijateljima i obiteljima. Zato snažno suosjećamo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Svjesni smo da bi zdravlje i sigurnost trebali biti prioritet svima te smo odlučili dati dodatni doprinos da to i osiguramo. Ovo su teška vremena, ali krizu ćemo prevladati zajedno. Kad se trenutna borba s pandemijom završi, bit ćemo još povezaniji i bliži nego prije,“ poručio je Odin Goedhart, predsjednik Uprave kompanije.

Pivovara iz Karlovca napravila je i dodatan korak u pružanju podrške i solidarnosti s onima koji su ponajviše angažirani u borbi s koronavirusom. Tako su i državni i lokalni stožer civilne zaštite primili donaciju od gotovo 600 litara vrhunskog bezalkoholnog piva Heineken 0.0 što će njihovim članovima pomoći da ostanu hidratizirani i u ovoj izazovnoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 17:21