Dobri rezultati

Vlasnici Zagrebačke banke objavili porast neto dobiti na 1,02 milijarde eura

Ukupni bančini prihodi u tom kvartalu smanjeni su za 4,3 posto na 4,95 milijardi eura
Logo talijanske UniCredit banke
 Stefano Rellandini / REUTERS

Talijanska banka UniCredit u utorak je izvijestila da joj je neto dobit u drugom ovogodišnjem tromjesečju porasla za 8,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, zahvaljujući nižim operativnim troškovima te nižim neto otpisima zajmova i rezervacijama.

Neto dobit Unicredita, vlasnika Zagrebačke banke, u tom razdoblju je dosegnula 1,02 milijarde eura.

Ukupni bančini prihodi u tom kvartalu smanjeni su za 4,3 posto na 4,95 milijardi eura.

Operativni troškovi u drugom tromjesečju iznosili su 2,66 milijardi eura, u usporedbi s 2,86 milijardi eura u istom razdoblju lani. Neto otpisi zajmova i rezervacija, pak, smanjeni su za 24 posto na 504 milijuna eura.

Vrijednost izdanih zajmova na razini grupe iznosila je krajem lipnja 422,9 milijardi eura, što je za 2,9 posto više nego u prošle godine. Iznos depozita dosegnuo je 413,8 milijardi eura, što je za 4,8 posto više.

„UniCreditov tim je u prvoj polovini 2018. godine postigao jako dobar rezultat, unatoč iznimno zahtjevnom tržištu i geopolitičkom kontekstu. Ostat ćemo vjerni europskom i talijanskom gospodarstvu i njihovoj snažnoj fundamentalnoj osnovi”, izjavio je izvršni direktor Jean Pierre Mustier, komentirajući ostvarene poslovne rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 18:22