Landmark Pinnacle

VIDEO/FOTO Tvrtka iz Rugvice sudjeluje u izgradnji najviše stambene zgrade u Europi

Najviša stambena zgrada u Europi visoka čak 239 metara uskoro će na svom pročelju moći zahvaliti hrvatskom KFK-u
 Landmark Pinnacle

Najviša stambena zgrada u Europi visoka čak 239 metara uskoro će na svom pročelju moći zahvaliti hrvatskom KFK-u, inače jednom od najvećih proizvođača aluminijsko-staklenih pročelja na svijetu.

Hrvatska kompanija koja broji s preko 300 zaposlenika i koja je lani zabilježila prihode od 318,8 milijuna te dobit od 22,3 milijuna kuna zadužena je za izradu i montažu pročelja površine 38.200 kvadrata. Toranj Landmark Pinnacle bit će najviši stambeni toranj u Londonu te u Europi, a nalazi se u londonskoj poslovnoj četvrti Canary Wharfu. Sastoji se od 76 katova te roof top etaže.

Cijena stanova, kako pišu strani mediji, a prenosi tportal, kretat će se od 540.000 pa do nevjerojatnih petmilijuna eura, koliko će koštati penthouse. Kraj izgradnje predviđen je za drugu polovicu sljedeće godine, a kad projekt bude završen, imat će krovni vrt, dnevni boravak, teretanu, restoran, simulator golfa, zatvoreni park te privatno kino.

Tvrtka iz Rugvice u blizini Zagreba iza sebe ima impresivne projekte, kako u Lijepoj našoj, tako i u drugim dijelovima svijeta. Tako je, primjerice, sudjelovala u izgradnji Poliklinike Sunce, zagrebačkog centra Cvjetni te Ban centra na Europskom trgu u našem glavnom gradu kao i zračne luke Franjo Tuđman KFK je uz to zaslužan za pročelje na obnovljenom Višnjiku u Zadru te hotela Radisson Blu u Splitu i Dubrovniku, a trenutno radi i na splitskoj zračnoj luci. Može se pohvaliti i radom na zgradama u Salzburgu, Kölnu, Beogradu, Manchesteru, Cardiffu, Londonu i New Yorku.

Landmark Pinnacle

Landmark Pinnacle

Zapravo, čak 80 posto prometa KFK napravi na inozemnom tržištu i to uglavnom u SAD-u i Velikoj Britaniji te stoga ne čudi da ima i poslovnice diljem Europe, preciznije u Njemačkoj, Sloveniji, Austriji i Velikoj Britaniji.

Landmark Pinnacle

Landmark Pinnacle

Landmark Pinnacle

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:57