Prestižna nagrada

VIDEO Najveći nautički sajam nagradio ACI za najuzbudljiviju serijsku jedrilicu na svijetu

ACI Sail ima najveću svjetsku flotu nagrađene jedrilice ClubSwan 36 koje su dostupne za najam na europskim regatama
Nagrađena ACI-jeva jedrilica Nautor's ClubSwan 36
 © Nautor's Swan/Studio Borlenghi

Nova zvijezda najvećeg lanca marina na Mediteranu Adriatic Croatia International Cluba (ACI) u izboru za Europski brod godine osvojila je posebnu nagradu za inovativnost. Jedrilica Nautor's ClubSwan 36 na najvećem je svjetskom nautičkom sajmu Boot Düsseldorf oduševila novinarsku porotu inovativnim dizajnerskim i maritimnim rješenjima, priopćili su iz ACI-ja, a u obrazloženju izbora istaknuto je kako su inženjeri finskog proizvođača uz pomoć najmodernije tehnologije uspjeli napraviti trenutačno najuzbudljiviju serijsku jedrilicu na svijetu.

- Čestitke Nautor's Swanu na nagradi koja ima posebnu težinu u nautičkom svijetu. Ovo je samo pokazatelj kako je ACI Sail projekt u kojem se na najbolji mogući način kombiniraju inovativnost, vizija i izvrsnost. Naše partnerstvo s finskim proizvođačem donijet će jedno potpuno novo iskustvo jedrenja i obogatiti ponudu nautičkog turizma na Jadranu - rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja.

Nova jedrilica lanca marina napravljena je u sklopu projekta ACI Sail koji vodi Ivan Kljaković Gašpić koji je sudjelovao na rigoroznim i detaljnim testiranjima u Barceloni koje su prethodile izboru za Europski brod godine. Bivši hrvatski trofejni jedriličar u Düsseldorfu je novinarima, gostima i poslovnim partnerima predstavio inovativan koncept jedrenja na Jadranu i svoja iskustva s nagrađenom jedrilicom.

- Još kada sam vidio nacrte za ClubSwan 36 i probao predserijske primjerke znao sam kako je u pitanju jedrilica koja pomiče granice, odnosno „game changer“. Dizajner Juan Kouyoumdjian isprojektirao je genijalan brod sposoban jedriti jako brzo, sigurno, stabilno i iznimno balansirano. A najvažnije je kako je jednako namijenjen za profesionalne i za amaterske jedriličare. Nagrada Nautor's Swanu je sjajna stvar i za ACI Sail jer težimo istim vrijednostima. To su popularizacija klase, ACI-ja i Jadrana kao destinacije - pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić.

ACI Sail ima najveću svjetsku flotu nagrađene jedrilice ClubSwan 36 koje su dostupne za najam na europskim regatama, a u ovoj godini održat će se dva treninga u Hrvatskoj, tijekom ožujka u Splitu te početkom travnja na Hvaru.

ACI
Inovativan koncept jedrenja na Jadranu predstavljen je kroz ACI Sail talk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:34