Crne vijesti za radnike

Veliko restrukturiranje osiguravatelja: Bez posla bi moglo ostati čak 1800 ljudi

Cilj je da do 2022. godine uštede 300 milijuna funti (oko 2 milijarde i 500 milijuna kuna)
Zaposlenici na ulazu u Avivine urede
 Cathal McNaughton / REUTERS

Britanska osiguravateljska kuća Aviva objavila je da će na svjetskoj razini ukinuti 1800 radnih mjesta tijekom iduće tri godine kako bi smanjili troškove, piše BBC. Iz kompanije su također poručili kako ju planiraju podijeliti na dva dijela koja će biti specijalizirana za životno te opće osiguranje.

Izvršni direktor kompanije Maurice Tulloch, koji je na tu poziciju došao u ožujku ove godine, izjavio je kako je kompleksna struktura osiguravatelja „predugo kočila produktivnost”. Cilj je da do 2022. godine uštede 300 milijuna funti (oko 2 milijarde i 500 milijuna kuna).

- Danas je prvi korak u našem planu da Avivu učinimo jednostavnijom, konkurentnijom i komercijalnijom. Imamo snažne temelje: odličnu distribuciju, osiguravateljsku ekspertizu na svjetskoj razini i snažnu bilancu - kazao je Tulloch.

Ipak, dodao je kako je smanjenje troškova ključno da bi ostali kompetitivni, što za sobom povlači donošenje teških odluka i gubitak radnih mjesta koje „ne uzima zdravo za gotovo”.

- Učinit ćemo sve u našoj moći da minimiziramo višak radnika i podržimo naše ljude kroz ovaj proces - obećao je prvi čovjek Avive.

Sindikalni povjerenik Andy Case izjavio je za BBC kako je stav sindikata da se smanjenje zaposlenika mora provesti kroz dobrovoljne odlaske, prirodni odljev radnika te preusmjeravanje ljudi na nova radna mjesta.

Inače, Aviva ima svoje urede u 16 zemalja diljem svijeta, a trenutno zapošljava tridesetak tisuća ljudi, od čega je 16.000 u Ujedinjenom Kraljevstvu. Iz kompanije su poručili kako će se, tijekom odlučivanja o smanjenju broja zaposlenih, konzultirati sa svojim podružnicama u inozemstvu, te da će, kao što sindikat i traži, pokušati umanjiti broj otkaza kroz prirodni odljev i dobrovoljne odlaske radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:53