Iskorak na tržištu

Uniline kupio HT-ovu turističku agenciju: 'Ništa nećemo mijenjati, jačamo svoju poziciju'

Uniline je usmjeren na ulaganje u kadrove, digitalizaciju i ekspanziju, a akvizicijom je ojačao poziciju u segmentu korporativnih putovanja
Boris Žgomba
 Goran Sebelić / CROPIX

Kako bi napravila iskorak na tržištu inozemnih putovanja i prodaje karata, vodeća destinacijska kompanija u regiji, Uniline, kupila je turističku agenciju E-tours.

Riječ je o agenciji koja je od 2006. bila dio Hrvatskog Telekoma (HT), a najveći dio prihoda ostvaruje prodajom avionskih karata te organizacijom korporativnih putovanja. Preuzimanje je, doznajemo od Borisa Žgombe, predsjednika Uprave Unilinea, trajalo godinu dana te će biti završeno do kraja 2019.

- Nemamo namjeru mijenjati ime kompanije. Ona će biti dio Uniline grupe, no poslovat će kao nezavisna agencija kao što je to bilo i do sada - naglasio je Žgomba.

Prijelaskom u Uniline, smatraju u HT-u, E-tours će ostvariti svoj puni potencijal te poboljšati svoje poslovne rezultate. Teleoperater se, kako su priopćili, odlučio za prodaju svoje turističke agencije u kontekstu restrukturiranja dijelova kompanije koji nisu temeljni za njeno poslovanje.

S druge pak strane, Uniline, koji je trenutno usmjeren na ulaganje u kadrove, digitalizaciju i ekspanziju, ovim je preuzimanjem ojačao svoju poziciju u segmentu korporativnih putovanja.

- Dokazali smo se kao pouzdan partner i najvećim svjetskim turoperaterima i manjim agencijama na nama interesantnim emitivnim tržištima na kojima gradimo interes za Hrvatsku i regiju, a sve više radimo na razvoju vlastite ponude za hrvatsko tržište u raznim segmentima, bilo samostalno ili u suradnji s provjerenim partnerima. Uniline ima čvrste temelje za nastavak rasta, kako organskog, tako i za akvizicije nama komplementarnih biznisa - zaključio je Boris Žgomba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:10