Poslovni rezultati

U prvom polugodištu Optima Telekom zabilježila manje prihode od telekomunikacija za 0,2%

U prvom polugodištu 2019. ostvarili su rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki a nakon najmova za 19,2 posto
Zgrada Optima telekoma
 Optima

Optima Telekom Grupa je u prvoj polovici 2019. godine zabilježila neznatno manje prihode od telekomunikacija, za 0,2 posto, ali rast prihoda od prodaje opreme i ICT usluga, stoji u priopćenju kompanije.

Tako su im prihodi od širokopojasnog pristupa inter­netu porasli za 10 posto, prihodi od podatkovnih usluga za 3,9 posto, a ICT prihodi iznosili su 3 milijuna kuna što je povećanje od 0,7 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ukupni prihodi veleprodaje porasli su za 9 posto. Najveći rast od 12,4 posto zabilježen je u segmentu tranzita međunarodnog govornog prometa, što je posljedica pojačane suradnje s međunarodnim partnerima.

U prvom polugodištu 2019. ostvarili su rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki a nakon najmova za 19,2 posto. Nastavlja se i rast EBITDA marže prije jednokratnih stavki a nakon najmova, koja sada iznosi 23,3 posto što je za 3,9 postotna poena više u odnosu na rezultate prošle godine.

- Izuzetno sam ponosan što u vrlo snažnom konkurentskom okruženju ostvarujemo dobre poslovne rezultate. U predstojećim mjesecima nastavljamo s inicijativama usmjerenima u poboljšanje korisničkog iskustva poslovnih i privatnih korisnika, ulaganjima u telekomunikacijsku infrastrukturu i ulaganjima u nove marketinške i prodajne aktivnosti koje prate želje i potrebe korisnika kao i tržišne trendove, rekao je Boris Batelić, predsjedni Uprave Optima Telekoma.

Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvih šest mjeseci 2019. godine iznosila su 46,3 milijuna kuna od čega je 14,1 milijun kuna uložen u korisničku opremu za pružanje usluga rezidencijalnim i poslovnim korisnicima. Ulaganja u izgradnju optičke infrastrukture, pristupnu mrežu i jezgru mreže iznose 9,4 milijuna kuna, dok je 22,8 milijuna kuna uloženo u proširenje usluga korisnicima i IT sustave. U okviru izgradnje mreža ulazi integracija novog Internet čvorišta u mrežu Optima Telekoma kojeg čine i 100Gb/s sučelja, što će u skorijoj budućnosti omogućiti međupovezivanje s transportnim mrežama i mrežama drugih operatora sa 100Gb/s.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:47