Fondovi EU

Tvrtkama u turizmu i trgovini 76 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti

Prijave se zaprimaju od 15. lipnja 2018. do 21. rujna 2018. godine
Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša
 Nikša Stipaničev / Hanza Media

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 8. svibnja 2018. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“, namijenjen tvrtkama iz turizma i trgovine. Riječ je o ukupno 76 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna. Prijave se zaprimaju od 15. lipnja 2018. do 21. rujna 2018. godine.

Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4 'Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije', Specifičnog cilja 4b2 'Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“ Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' 2014-2020.

Kako se pojašnjava, Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, kroz provedbu aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:12