Duga i slavna tradicija

Tvrtka Salvus realizirala 50 milijuna kuna vrijednu investiciju u Donjoj Stubici

Donja Stubica ima dugu i slavnu tradiciju ljekarništva jer je upravo tu Eugen Viktor Feller, pionir industrijske proizvodnje lijekova u Hrvatskoj, 1899. otvorio svoju prvu ljekarnu
 Salvus

U Donjoj Stubici je otvoreno novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus. Riječ je o najvećoj privatnoj investiciji u Hrvatskome zagorju u posljednje vrijeme, vrijednoj više od 50 milijuna kuna. Prvi je to Salvusov vlastiti prostor od osnivanja 2003. godine koji se prostire na 4444 četvorih metara, a njegova je izgradnja i opremanje sufinancirano sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj.

U novome sjedištu trenutno radi većinom visoko kvalificiranih 145 zaposlenika, a osim trenutne uredske i distributivne namjene, Salvus će na toj lokaciji uskoro početi proizvoditi i vlastiti proizvodni portfelj M.E.V. Feller s kojom žele izaći i na globalno tržište.

Donja Stubica ima dugu i slavnu tradiciju ljekarništva jer je upravo tu Eugen Viktor Feller, pionir industrijske proizvodnje lijekova u Hrvatskoj, 1899. otvorio svoju prvu ljekarnu i nekoliko godina kasnije započeo proizvodnju pripravka Elsa fluid kojeg je izvozio širom Europe, SAD-a pa sve do Kine.

Salvus

„Nastojimo spojiti slavnu domaću tradiciju donjostubičkoga ljekarništva koje je osvojilo svijet, sa suvremenim tehnologijama i znanstvenim dostignućima. Naš visokokvalificirani tim, u čiju edukaciju kontinuirano ulažemo, fokusiran je na razvoj i plasiranje proizvoda koji promoviraju odgovornost prema vlastitome zdravlju, prevenciju i samoliječenje. Ovom investicijom te proširenjem poslovanja želimo osnažiti učinkovitost tvrtke i povećati njezinu konkurentnost na domaćem i inozemnim tržištima, što će u konačnici dovesti do povećanja prihoda i novih zapošljavanja“, istaknuo je Teodor Švaljek, predsjednik uprave Salvusa.

Salvus
Teodor Švaljek

Tvrtka Salvus je nastala iz Ljekarni Švaljek koje je Teodor Švaljek pokrenuo sa svojom majkom, magistrom farmacije Josipom Švaljek, 1997. godine u Mariji Bistrici. Uz ljekarnički biznis, Salvus grupa danas posluje regionalno te zastupa druge i kreira vlastiti proizvodni portfelj dodataka prehrani, medicinskih proizvoda, kozmetike i lijekova.

Salvus

Djeluju na šest tržišta sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i na Kosovu. Grupa zajedno s Ljekarnama Švaljek zapošljava ukupno 265 ljudi čija je prosječna neto plaća 8 tisuća kuna. Tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda koji je 2018. iznosio gotovo 136 milijuna kuna, od čega nešto više od 23 milijuna kuna iz izvoza, a ove godine izvoz raste po stopi od 67 posto.

Salvus

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:34