Širenje

Tvrtka Odašiljači i veze u novi poslovni prostor u Osijeku uložili 2,7 milijuna kuna

Banožić je najavio da će Ministarstvo pomoći u realizaciji ostalih projekata OIV-a u Hrvatskoj
Ministar Oleg Butković i Mate Botica direktor OIV-a na otvaranju ovih poslovnih prostora tvrtke Odašiljaši i veze u Osijeku
 Vlado Kos / CROPIX

Tvrtka Odašiljači i veze (OIV) u petak je otvorila novi poslovni objekt u Osijeku, u čije je opremanje i uređenje uloženo 2,7 milijuna kuna, a u Upravi ističu kako time nastavljaju stvarati uvjete za kvalitetan rad na području Slavonije i otvarati nova radna mjesta.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tom je prigodom podsjetio da OIV ove godine slavi 93 godine postojanja, a od početka godine ta je tvrtka već otvorila dva infrastrukturna objekta, na otoku Krku i u Zadarskoj županiji.

- To je jedna od uspješnijih tvrtki u resoru mora, prometa i infrastrukture, koja prati trendove, inovativna je, ulaže u infrastrukturu i uspješno se priprema za veliki projekt izgradnje agregacijske infrastrukture koji su odobrili Europska komisija i Vlada RH - kazao je Butković, izrazivši zadovoljstvo radom Uprave i djelatnika.

Ministar državne imovine Mario Banožić istaknuo je da su, nakon što je OIV iskazao potrebu za ovom lokacijom koja je bila u državnom vlasništvu, riješeni imovinsko-pravni odnosi, što je bio preduvjet za realizaciju cijelog projekta koji će imati i regionalni značaj, jer se jača povezanost s ostalim objektima OIV-a u Slavoniji.

Osijek, 151119.
U Reisnerovoj ulici u Osijeku otvorena je nova poslovna zgrada tvrtke Odasiljaci i veze d.o.o.
Na fotografiji: ministar mora, prometa i veza Oleg Butkovic, Mate Botica direktor OIV-a, Mario Banozic ministar drzavne imovine.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Ministar Oleg Butković, Mate Botica direktor OIV-a, Mario Banožić i ostali uzvanici na otvaranju novih poslovnih prostora u Osijeku

Banožić je najavio da će Ministarstvo pomoći u realizaciji ostalih projekata OIV-a u Hrvatskoj, posebice u dijelu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na državnoj imovini, s ciljem daljnjih ulaganja.

"Odašiljači i veze su strateški važna tvrtka za Republiku Hrvatsku i tvrtka koja ima izuzetno puno potencijala. Kada je riječ o projektima kao što je bila rekonstrukcija ove zgrade, moram vas pohvaliti i reći da svakim novim projektom činite važan korak prema kvaliteti elektroničkih i komunikacijskih usluga u Hrvatskoj i njezinu okruženju“, rekao je ministar Banožić.

Direktor OIV-a Mate Botica rekao je kako poslovni prostori do sada nisu bili uređeni na odgovarajući način te da su, uz pomoć Ministarstva državne imovine i drugih dionika, kupili i u cijelosti obnovili ovaj objekt.

Adaptacijom je obuhvaćena potpuna energetska obnova vanjske ovojnice zgrade, što uključuje novu toplinsku izolaciju te izolaciju podova i potkrovlja, zamjenu stolarije, krovišta, kompletnu adaptaciju svih unutarnjih prostorija te instalaciju vode, struje, klimatizacije i grijanja. Uz obnovu zgrade uređeno je dvorište za službena vozila, a objekt je spojen na optičku infrastrukturu kako bi se osigurao nadzor nad svim objektima u nadležnosti središta i osigurala povezanost s internom mrežom.

Osijek, 151119.
U Reisnerovoj ulici u Osijeku otvorena je nova poslovna zgrada tvrtke Odasiljaci i veze d.o.o.
Na fotografiji: ministar mora, prometa i veza Oleg Butkovic, Na fotografiji: nova zgrada OIV-a.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Nova zgrada tvrtke Odašiljači i veze u Osijeku

"U mnogim krajevima, pa i u Slavoniji, imamo gustu mrežu odašiljača za distribuciju radijskih i televizijskih sadržaja, a naši ljudi na terenu održavaju takve objekte. Ovdje će biti naši tehničari i inženjeri koji rade na održavanju i po potrebi izlaze na intervencije, ali isto tako planiramo osnivanje novog korporativnog odjela, koji će imati nadležnost ne samo u Slavoniji, već i na području cijele Hrvatske", istaknuo je Botica.

Kazao je i da OIV u Osijeku trenutno ima 12 zaposlenih, a očekuje da će zapošljavanjem novih stručnjaka ta brojka rasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 05:56