Širenje

Tvrtka K pivovari investirala 850.000 kuna u proizvodni pogon Vukovarske mikropivovare

Riječ je o dodatna četiri fermentora, od kojih tri imaju volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara
Pogoni pivovare
 Emica Elvedji / CROPIX

Tvrtka K pivovari investirala je 850 tisuća kuna u novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva kojom će dodatno povećati proizvodne kapacitete te mikropivovare.

Riječ je o dodatna četiri fermentora, od kojih tri imaju volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara, te cilindričnom spremniku od 33 hektolitara. Uz to, tvrtka K pivovara uložila je u novu etiketirku i pisač. Dosadašnji proizvodni kapacitet mikropivovare iznosio je 5.000 hektolitara godišnje, a novom investicijom on je povećan na 6.500 hektolitara godišnje.

- Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru naša ulaganja nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, posebice u smjeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukvarskom pivu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje - izjavio je Mario Duvnjak, direktor i član Uprave tvrtke K pivovari.

Vukovar, 220818.
U Vukovaru otvorena mikropivovara u koju je ulozeno 11 milijuna kuna.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX
Pogoni pivovare

Proizvodni pogon u kojem se proizvodi Vukovarsko pivo otvoren je u kolovozu prošle godine, a nalazi se u Vukovarskoj gospodarskoj zoni na prostoru poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. Zagrebačka pivovara je preko tvrtke kćeri K pivovari u pogon uložila 11 milijuna kuna, čime su potaknuta daljnja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Vukovar, 220818.
U Vukovaru otvorena mikropivovara u koju je ulozeno 11 milijuna kuna.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX
Pogoni pivovare

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2023 16:49