Borba protiv pandemije

Švedski proizvođač namještaja kreće u proizvodnju zaštitne opreme za medicinske djelatnike

Potvrdio je ujedno učestale poremećaje u opskrbnom lancu zbog širenja koronavirusa po Europi i SAD-u
IKEA, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Švedski proizvođač namještaja Ikea objavio je u utorak da je počeo proizvoditi zaštitnu opremu za bolnice kako bi ih opskrbio potrepštinama za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Vodeći svjetski brend namještaja počeo je proizvoditi opremu za bolnice poput pregača i zaštitnih maski, najavljujući da u predstojećem razdoblju namjerava povećati proizvodnju. U razgovoru za Reuters IKEA-in menadžer za globalnu nabavu Henrik Elm ističe stabilnu potražnju za uredskim namještajem budući da mnogi zbog koronavirusa rade od kuće.

Potvrdio je ujedno učestale poremećaje u opskrbnom lancu zbog širenja koronavirusa po Europi i SAD-u. Uska grla uglavnom nastaju zbog neispravnog funkcioniranja i zatvaranja granica, dodao je. Ikea je relativno dobro premostila te prepreke raspoređivanjem zaliha u skladišta na nekoliko lokacija, rekao je Elm.

Ne očekuje nestašicu drva ni drugih sirovina, a brine ga tek pronalaženje prostora za skladištenje robe u tranzitu prema tržištima na kojima je Ikea privremeno zatvorila trgovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 20:07