AD Plastik tvornica
 Vojko Bašić / Hanza Media
Svjetska proizvodnja

Solinski AD Plastik ugovorio nove poslove na ruskom tržištu vrijedne 46,5 milijuna eura

Uspješna suradnja nastavlja se i s Volkswagen Grupom na ruskom tržištu
Piše: Jozo Vrdoljak/Privredni.hrObjavljeno: 03. rujan 2019. 13:46

AD Plastik Grupa ugovorila je 46,5 milijuna eura vrijednosti novih poslova na ruskom tržištu i to za različite modele vozila. Tako se nastavlja uspješna suradnja s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ koja je jedan od ključnih proizvođača automobila na ruskom tržištu. S ovim je kupcem ugovoreno 24 milijuna eura poslova za novi model Granta Square, nasljednika trenutno najprodavanijeg modela na ruskom tržištu Lade Granta. Za to će se vozilo obloge krovova, zaštite podvozja, blatarice i zaštite zadnjih branika proizvoditi u tvornici AD Plastik Togliatti a samo vozilo će se proizvoditi u tvornici AvtoVAZ-a u Togliattiju. Granta Square proizvodit će se u tri verzije i to limuzinska verzija Sedan, kompakt verzija Sportback i povišena off road verzija Cross. Granta je na ruskom tržištu prihvaćena kao najpovoljnije obiteljsko vozilo koje nudi najbolji omjer komoditeta, opreme i cijene.

Kod proizvodnje novih modela vozila stalno se podiže razina njihove kvalitete pa je tako kod Granta Squarea naglasak na poboljšanjima akustike i vizualnog dojma interijera i eksteri-jera vozila. Ovo je vozilo jedno od najtraženijih na ruskom tržištu i samim time ova je suradnja za AD Plastik Grupu posebno važna. Nakon ozbiljne suradnje dogovorene u srpnju za vozila Renault Logan i Sandero, dodatno je ugovo-rena i proizvodnja obloga krovova za navedene modele u vrijednosti od 12 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje vozila ugovorenih s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Uspješna suradnja nastavlja se i s Volkswagen Grupom na ruskom tržištu pa je tako 10,5 milijuna eura novih poslova ugovoreno za vozila Volkswagen Tarek i Škodu Karoq. Za ove će se modele proizvoditi obloge prtljažnika vozila u tvornici AD Plastik Kaluga, a početak serijske proizvodnje vozila planiran je krajem 2020. godine s predviđenim trajanjem od sedam godina.

Linker
16. lipanj 2021 06:35