Ključna uloga

Scenic grupa podržala plan DIV-a i Fincantierija: Luksuzni kruzeri gradit će se u Puli

Predsjedatelj Scenic grupacije Glen Moroney vjeruje da će se Uljanik moći usredotočiti na završetak broda Scenic Eclipse
Polarni kruzer Scenic Eclipse u brodogradilištu Uljanik
 Goran Šebelić / CROPIX

Nakon što je Uljank izabrao strateškog partnera koji bi ga trebao spasiti, Grupacija Scenic danas je potvrdila potpisivanje pisma namjere s konzorcijem-strateškim partnerom DIV/Fincantieri za suradnju u izgradnji ultraluksuznih istraživačkih putničkih brodova u Uljaniku. Poručili su to priopćenjem iz Uljanika.

Naime, Scenic grupa u Uljaniku dovršava luksuzni polarni kruzer, a bio je jedan od ponuditelja za restrukturiranje Uljanika. Kako nam je prošli tjedan kazao predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić, Scenic se usuglasio s DIV-om i Fincantierijem o suradnji te podržao njihovu namjeru da restrukturiraju najveće hrvatsko brodogradilište i 3. Maj koji posluje u Uljanik Grupi.

Predsjedatelj Scenic grupacije Glen Moroney vjeruje da će se financijski izazovi s kojima se Uljanik suočava u posljednjih 18 mjeseci sada okončati i da će se brodogradilište moći usredotočiti na završetak broda “Scenic Eclipse”.

- Izgradnja broda "Scenic Eclipse 2" započeti odmah po odobrenju Programa restrukturiranja te da su već započeti detaljni radovi u dizajniranju potpuno nove serije Scenicovih istraživačkih putničkih brodova koju bi moglo činiti nekoliko ultraluksuznih putničkih brodova (ultra luxury cruise ships) koje će za grupaciju Scenic izgraditi Uljanik - poručio je Australac.

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić kazao je da je, s obzirom na to da je u završnoj fazi izgradnje ultraluksuznog polarnog kruzera „Scenic Eclipse“ grupacija Scenic preuzela ključnu ulogu u završetku broda odlučivši se dovršiti ga u brodogradilištu Uljanik unatoč činjenici da Uljanik prolazi kroz najteže razdoblje u svojoj dugoj povijesti, podrška grupacije Scenic od velike važnosti za opstanak brodogradilišta i nastavak poslovnih procesa u Uljaniku.

- Dugogodišnja suradnja Uljanika i grupacije Scenic rezultirala iznimno bliskim i korektnim odnosima dviju tvrtki, kao i razvojem vještina i znanja zaposlenika u izgradnji ultraluksuznih kruzera, što u velikoj mjeri predstavlja osnovu za buduće poslovne planove brodogradilišta Uljanik, kazao je Bulić.

U Uljaniku napominju kako je ovaj potez potvrda međusobnog povjerenja i kvalitete odnosa dviju tvrtki činjenica da je grupacija Scenic izrazila namjeru nastavka suradnje s Uljanikom i izgradnje dodatnih nekoliko ultraluksuznih polarnih kruzera u brodogradilištu Uljanik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:53