“Od obiteljske mesnice do svjetskog distributera čvaraka”, mogao bi se opisati put Miroslava Mataušića i njegovog obrta Frelimo. Naime, iako je završio srednju Ugostiteljsku školu, on se nikada nije imao namjeru baviti ugostiteljstvom. Njegov otac i stric radili su u mesnici te je on 2003. odlučio otvoriti vlastiti obrt pod imenom Frelimo i proizvoditi svinjsku mast i pekarske proizvode. No, pet godina kasnije taj je obrt promijenio svoj fokus.
- Svi smo doma radili čvarke, ali nije ih bilo moguće kupiti na tržištu, bar ne one kvalitetne – priča nam Mataušić o počecima svog obrta čija je popularizacija nastupila nakon unajmljivanja kućice na Bundeku kada su se posjetitelji Rujanfesta oduševili njihovim proizvodima.
- Javili su nam se trgovački centri, a mi nismo tad...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....