Velika proizvodnja

Samoborski Frelimo prodaje svoje čvarke diljem Europe, a uskoro kreću i u Australiju

Frelimo je ovaj tjedan osvojio prestižnu Superior Taste Award, a prošle godine zabilježili su 4,5 mil.kn prihoda
Miroslav Mataušić, samoborski proizvođač čvaraka i vlasnik Frelimo-a
 Davor Pongračić / CROPIX
Frelimo je ovaj tjedan osvojio prestižnu Superior Taste Award, a prošle godine zabilježili su 4,5 mil.kn prihoda

“Od obiteljske mesnice do svjetskog distributera čvaraka”, mogao bi se opisati put Miroslava Mataušića i njegovog obrta Frelimo. Naime, iako je završio srednju Ugostiteljsku školu, on se nikada nije imao namjeru baviti ugostiteljstvom. Njegov otac i stric radili su u mesnici te je on 2003. odlučio otvoriti vlastiti obrt pod imenom Frelimo i proizvoditi svinjsku mast i pekarske proizvode. No, pet godina kasnije taj je obrt promijenio svoj fokus.

- Svi smo doma radili čvarke, ali nije ih bilo moguće kupiti na tržištu, bar ne one kvalitetne – priča nam Mataušić o počecima svog obrta čija je popularizacija nastupila nakon unajmljivanja kućice na Bundeku kada su se posjetitelji Rujanfesta oduševili njihovim proizvodima.

- Javili su nam se trgovački centri, a mi nismo tad...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 23:05