Novi pothvat

Rimac Automobili ugovorili novi veliki posao, radit će na novom modelu Pininfarine

Rimac Automobili će za Pininfarinu biti, među ostalim, dobavljač baterijskog sustava
Ilustracija auta PF0
 Rimac Automobili / Pinifarina

Rimac Automobili i renomirani dizajner automobila Pininfarina sa sjedištem u Münchenu objelodanili su danas dogovor o zajedničkom poslu vrijednom 600 milijuna kuna. Za Pininfarinin model prvog električnog automobila visokih performansi PFO, kako je objavljeno, Rimac Automobili će biti dobavljač elektropogona, softvera, hardvera i baterijskog sustava.

- Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti poput napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi, s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil PFO – komentirao je dogovor s Pininfarinom Mate Rimac.

Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, uživa ugledne pozicije na tržištu po dizajnu brojnih automobila. U travnju ove godine pokrenuli su projekt razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi.

- Od trenutka kad sam upoznao Matu Rimca, znao sam da on i njegov tim mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PFO – ocijenio je povodom sporazuma s Rimac Automobilima Michael Perschke, izvršni direktor Pininfarine.

Najavljeni PFO prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a njegova se promocija očekuje 2019.. Britanski Portal Evo procjenjuje kako Pininfarina planira na tržište izbaciti samo 150 modela PFO, uz najavu da bi se obrisi buduće jurilice mogli prikazati javnosti već u kolovozu ove godine.

Osim s talijanskim dizajnerima, Rimac Automobili osigurali su status dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg i Renault. Mate Rimac izrazio je uvjerenje kako je ugovor s Pininfarinom prekretnica za obje tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2021 05:58