Poslovni rezultati

Rast prihoda od 53% u Imperial Rivieri: 'U idućih pet godina uložit ćemo 1,5 mlrd. kn'

Prošla je godina bila iznimno značajna i dinamična za Imperial Rivieru, kako zbog promjene imena, tako i zbog dokapitalizacije
Hotel Valamar Parentino (prije Valamar Zagreb) u Poreču
 Danijela Peračić / CROPIX

Zahvaljujući velikim ulaganjima u razvoj proizvoda i unapređenja poslovanja te provedenim akvizicijama, Imperial Riviera lani je uprihodila 264 milijuna kuna, odnosno čak 53 posto više nego godinu ranije. Usto, ta je turistička kompanija, kako su priopćili, u 2019. ostvarila operativnu dobit od 90,8 milijuna kuna, što predstavlja rast od 42,5 posto u odnosu na 2018.

Prošla je godina bila iznimno značajna i dinamična za Imperial Rivieru, kako zbog promjene imena, tako i zbog dokapitalizacije. U lipnju 2019., naime, tadašnjem Imperialu pripojeni su Hoteli Makarska čime se svrstao među deset vodećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj te odonda tvrtka nosi ime Imperial Riviera. Usto, krajem lanjskog listopada Allianz ZB mirovinski fondovi i Valamar Riviera dokapitalizirali su kompaniju sa 426 milijuna kuna.

- Navedeni poslovni događaji otvorili su novo povijesno razdoblje u razvoju naše kompanije i ujedno označili početak novog petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u rekonstrukciju i obnovu objekata, ali i daljnje širenje portfelja. Nakon dokapitalizacije, kupljen je hotel Valamar Zagreb u Poreču i odmah je započeta rekonstrukcija i nadogradnja hotela. Tom kupnjom Imperial Riviera je postala vlasnik 7 hotela, 3 turistička naselja i 2 kampa s kapacitetom od 10.000 gostiju - istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Lani je ta kompanija uložila 149 milijuna kuna, a neke od najznačajnijih investicija su rekonstrukcija hotela i villa Carolina, druga faza ulaganja u Padova Premium resort by Valamar kojim je povećana kategorija kampa na četiri zvjezdice te repozicioniranje hotela Padova prema Valamarovom standardu obiteljskog hotela uz izgradnju dodatnih sadržaja namijenjenih za dječju animaciju.

Krajem prošle godine Imperial Riviera započela je nove investicije u vrijednosti od 226 milijuna kuna, koje se uglavnom odnose na obnovu i repozicioniranje hotela Meteor u Makarskoj, obnovu i nadogradnju hotela Valamar Parentino, odnosno nekadašnjeg Valamar Zagreb, u Poreču te na treću fazu ulaganja u Padova Premium Camping Resort by Valamar na Rabu.

Stabilnost bilance, veliki novčani potencijal i vrlo povoljan omjer neto duga i EBITDA-e, vjeruju u kompaniji, omogućuju još snažniji nastavak strategije ulaganja i jačanja konkurentnosti proizvoda i usluge. Stoga Imperial Riviera očekuje daljnja poboljšanja i rast u poslovanju koje namjerava ostvariti poslovnom sinergijom i daljnjim strateškim promišljanjima razvoja i rasta, uz utjecaj većinskih vlasnika, Allianz ZB mirovinskih fondova i Valamar Rivere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:05