Briga za najmanje

Raiffeisen banka donirala 525 tisuća kuna 'Palčićima' za nabavu medicinskih uređaja

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 beba, a ovom donacijom omogućena je kupnja intenzivnog inkubatora
Ilustracija
 RBA

Raiffeisen banka donirala je 525 tisuća kuna Klubu roditelja nedonoščadi PALČIĆI za nabavu medicinskih uređaja potrebnih za razvoj i život prijevremeno rođene djece.

Raiffeisen banka odlučila se uključiti i pružiti podršku projektu "Vratimo Palčiće u Petrovu" koji će prijevremeno rođenoj djeci, upravo nabavom medicinskih uređaja i opremanjem posebnog dijela Petrove bolnice koji je teško stradao u potresu, pružiti snažan početak za njihov daljini razvoj.

Podsjećamo, u Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 beba, a upravo ovom donacijom omogućena je kupnja intenzivnog inkubatora, naprednog inkubatora te sustava za unutar bolnički transport.

„Čuvati naše Palčiće, naša je odgovornost. Upravo zato važno je da smo prisutni i uključeni u projekte koji u svojoj srži imaju brigu za krhkije članove naše zajednice prema kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, brigu i zaštitu. Konkretnim djelovanjem RBA oduvijek nastoji pokazati svoje usmjerenje da kao društveno odgovorna institucija stoji na raspolaganju lokalnoj zajednici, osluškujući njezine potrebe i pružajući joj podršku kako bi ostvarila značajne iskorake u poboljšanju kvalitete života i zdravlja", poručila je Liana Keserić, članica Uprave RBA.

"Zahvaljujem od srca RBA što je ponovo prepoznala potrebe najmanjih te odlučila pomoći svojom donacijom da ih što prije vratimo u njihov " prvi dom" gdje se stoljećima rađa novi život. Ovom donacijom, ovaj svijet postaje ljepše mjesto za naše najmanje heroje Palčiće. Hvala Raiffeisen banci što je i ovoga puta pokazala veliko srce za male heroje", poručila je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 05:24