Ilustracija, arena u Puli
 Srećko Niketić / CROPIX
COWORKING Pula

Pula otvara poduzetnički centar koji bi mogao biti financiran bespovratnim EU sredstvima

Na tom se području planira urediti prostor te organizirati programi podrške za korisnike
Piše: Barbara BanObjavljeno: 26. rujan 2018. 11:35

Grad Pula nedavno je od države dobio na poklon nekadašnju zgradu Mehanike u centru grada za osnivanje poduzetničkog centra. Riječ je o strateškom gradskom projektu COWORKING Pula - Integrirana rješenja za inovativno i poduzetno Urbano područje Pula koji se planira realizirati na površini od 429 kvadrata. Na tom se području planira urediti prostor te organizirati programi podrške za korisnike poput Akademije poduzetništva i ciljanih obrazovnih programa. U srednjoročnom razdoblju planira se da usluge prostora u COWORKING centru koristi 30 do 40 poduzetnika te slobodnih profesionalaca. Također, planira se uspostava mreže mentora i vezanih mentorskih programa podrške, e-usluge za korisnike kao i poticanje razvoja digitalnog gospodarstva, organizacija konferencija i slično.

-Projekt za inovativno i poduzetno Urbano područje COWORKING Pula osmišljen je na inicijativu Istarske razvojne agencije u suradnji s Gradom Pula te udrugom Alumni Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i udrugom mladih ZUM te će predstavljati iskorak u razvoju poduzetničke infrastrukture i jačanju poduzetničkog okruženja u urbanom području, obzirom da  se radi o atraktivnoj lokaciji i inovativnim sadržajima za poduzetnike, naglasio je direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti.

Projekt je trenutno u fazi aktivne pripreme projektne dokumentacije za apliciranje za dodjelu sredstava putem ITU mehanizma, u suradnji svih partnera u Urbanom području Pula. Projekt CO-WORKING-a financirat će se kroz dva specifična cilja 6e2 – Obnova brownfield lokacija i 3a2 – Omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva.

-Drago mi je što je Vlada na ovaj način prepoznala značaj projekta usmjerenog ka osnaživanju poticajnog poslovnog okruženja u Urbanom području Pula,  istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić naglasivši kako se spomenuti projekt planira ostvariti uz pomoć ITU instrumenata. Upravo zahvaljujući sredstvima rezerviranima kroz ITU mehanizam na Urbanom području Pula potpisan  je ugovor vrijedan 33,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku autobusa te se ista praksa planira nastaviti za projekt COWORKING-a koji bi mogao biti financiran bespovratnim EU sredstvima do 85 posto investicije.

Linker
05. prosinac 2020 17:21