Nestašica

'Prije tjedan dana u prodaju smo pustili 48.000 bočica dezinficijensa. Danas ga više nama'

'Vrlo brzo smo shvatili da kod nas vlada velika potražnja za gelom zbog čega smo odmah odustali od izvoza na ostala tržišta'
Tinktura gel za suho pranje i dezinfekciju ruku
 Instagram profil Tinkture

Hrvatska trenutno, prema posljednjim informacija, broji 31 zaraženu osobu koronavirusom, a u 'borbu' protiv daljnjeg širenja, ali i u opskrbu domaćeg tržišta trenutno jednim od najtraženijih proizvoda – gelom za dezinfekciju ruku uključila se i Tinktura. Ova Hrvatska tvrtka koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike, prije tjedan dana u prodaju je pustila svoju verziju gela za suho pranje i dezinfekciju ruku koji je, kako navode, s polica dućana planuo u rekordnom roku.

- Nismo se nadali ovako velikoj potražnji. U našoj prodavaonici na Malešnici više nema niti jedne bočice, a svega je nekoliko primjeraka ostalo u trgovini u Frankopanskoj ulici u Zagrebu – kazala je djelatnica Tinktura dućana.

Osim u svojim prodavaonicama i putem webshopa, gel za dezinfekciju ruku na tržište su plasirali i putem Bipa drogerije gdje se u otpicaju nalazilo 48.000 bočica.

- Danas više nemamo niti jednu bočicu – poručila je Anja Kuga iz Tinkture.

Da su uistinu ostali bez svih zaliha, danas su kupce obavijestili i putem društvenih mreža gdje su sve pratitelje zamolili za strpljenje i razumijevanje.

- Na početku smo dezinficijens planirali izvoziti i na europsko tržište, ali od toga smo vrlo brzo odustali jer je kod nas zavladala velika potražnja za gelom. Odlučili smo da nam je prije svega najvažnije opskrbiti domaće tržite, ali unatoč tome i dalje primamo svakodnevne upite iz Poljske, Češke, Austrije, Bosne i Njemačke – dodaje Kuga.

Iako je u posljednje vrijeme potražnja za ovim proizvodom sve veća čini se da i sami proizvođači imaju sve većih problema s njegovom proizvodnjom. Naime, kako objašnjavaju iz Tinkture, trenutno im je cijeli pogon stopiran zbog nemogućnosti nabave potrebnih sirovina i materijala. I dok primjerice s ambalažama nemaju problema, samu sirovinu koja je potrebna za izradu gela gotovo je nemoguće nabaviti.

- Situacija nam se mijenja iz sata u sat. Naše kolege u proizvodnji rade konstantno. Dobivamo upite iz ministarstava, bolnica, policijskih postaja i zaista smo voljni nastaviti daljnju proizvodnju i trudimo se nabaviti sve potrebne materijale.– zaključila je Kuga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:18