Uspješna poslovna godina

Prihodi Tele2 Hrvatska u prošloj godini premašili 1,5 milijardi kuna što je porast od 8%

u 2019. investicije su povećane za 80 posto, a godina je završena s 945 tisuća korisnika
Tele 2
 Dragan Matić / CROPIX

Tele2 je u 2019. godini nastavio s trendom odličnih poslovnih rezultata i ponovno bilježi rast svih ključnih pokazatelja na godišnjoj razini. Tako je u 2019. ostvario 1,506 milijardi kuna prihoda, što je porast od 8 posto. Prihod od krajnjih korisnika iznosio je 873 milijuna kuna, odnosno 9 posto više u odnosu na 2018. godinu. U 2019. je EBITDA bez najmova iznosila 318 milijuna kuna, što je rast od 77 posto (usporedivo bez jednokratnih stavki). Sukladno tome, EBITDA marža je porasla na razinu od 21 posto s usporedivih 13 posto u prethodnoj godini. Dodatno, u 2019. investicije su povećane za 80 posto, a godina je završena s 945 tisuća korisnika, što je povećanje od 48 tisuća u usporedbi s krajem 2018. godine. Također, Tele2 je zaključio 2019. s 375 zaposlenika, što predstavlja rast od 38 posto u usporedbi s krajem 2018. godine.

- U 2019. investirali smo 166 milijuna kuna. To povećanje od 80 posto u odnosu na 2018. najvećim dijelom odnosi se na nadogradnju mrežne infrastrukture na 4G+ standard, čime smo korak bliže 5G mreži, ali i investicije u širenje i modernizaciju prodajnih mjesta, novi i moderno opremljen središnji ured kompanije te u unapređenje digitalnih kanala interakcije s korisnicima i poboljšanje korisničkog iskustva. Ponosan sam što smo i u 2019. nastavili trend rasta u svim ključnim financijskim i nefinancijskim pokazateljima poslovanja. Za taj je uspjeh najzaslužniji stručan i kreativan tim zaposlenika Tele2, koji čine mahom najbolji profesionalci na domaćem tržištu, i taj ćemo tim u 2020. godini i dalje nastaviti širiti. Početak godine obilježila je prošlotjedna odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kojom se prodaja Tele2 Hrvatska ocjenjuje dopuštenom. Pozdravljamo tu odluku te sam uvjeren da ćemo kao dio United Grupe korisnicima moći ponuditi još veću vrijednost za njihov novac - izjavio je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Iz Tele2 podsjećaju kako su početkom prošle godine prvi na tržištu korisnicima bonova ukinuli naknadu za pristup mreži, nakon što su svoje revolucionarno poslovno promišljanje pokazali još u 2017. godini uvođenjem neograničenog mobilnog interneta, također prvi na tržištu. Ujedno, u protekloj godini Tele2 nastavio je snažno razvijati svoju mrežu te su korisnicima omogućene prosječno još veće brzine mobilnog surfanja zahvaljujući nadogradnji mreže na 4G+ standard u trećem tromjesečju prošle godine. Tako je sada 98 posto stanovništva u Hrvatskoj pokriveno 4G ili 4G+ signalom Tele2.

Također, Tele2 je i u 2019. nastavio ulagati te svojim aktivnostima podržavati zajednicu. Tako je, primjerice, gotovo polovica zaposlenika sudjelovala u volonterskoj akciji povodom 14. rođendana te su sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke pomogli obnoviti dva hektara šume u Gorskom kotaru. Tele2 je nastavio s projektom „Dronacija“ pa se još pet vatrogasnih društava diljem Hrvatske priključilo projektu, dodjelom prijeko im potrebnih i korisnih

specijaliziranih dronova. Time je Tele2 još jednom pokazao kako tehnologija može itekako služiti zaštiti i spašavanju ljudi, imovine i prirode u cjelini te je potvrdio predvodništvo 'čuvara šume' u brizi za zaštitu zelenog bogatstva i okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2022 01:36